Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, Županije Brodsko – posavske i Ministarstva hrvatskih branitelja organizira ”Obilježavanje 27. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška i Otvaranje Trga 121. Brigade HV-a. 

Obilježavanje je započelo postavljanjem tenka na budućem trgu 121. brigade Hrvatske vojske, pored Doma hrvatskih branitelja, kao još jedan od eksponata Spomen sobe 121. brigade Hrvatske vojske, dok protokol svečanosti koji se odvija narednih dana najavljuje koordinator za branitelje Grada Nova Gradiška, Vlatko Greiner

-”Sutra, 27. rujna, u 10.00 sati u velikoj gradskoj vijećnici grada Nova Gradiška održat će se okrugli stol na temu ”Novogradiško bojište u Domovinskom ratu” gdje će sudjelovati svi zapovjednici brigade, zapovjednici bojni, sve do razine zapovjednika satnije. Analizirat ćemo borbena djelovanja 121. brigade. Za petak, 28. rujna, organizirana je nogometna utakmica na gradskom stadionu NK ”Sloga” u 16.00 sati, gdje će veterani NK Sloge odmjeriti snage s veteranima 121. brigade. Osim uživanja u  revijalnoj utakmici, za sve gledatelje osigurano je i besplatno pivo. Subota, 29. rujna  vrhunac je svečanosti. Hrvatska vojska će na Trgu 121. brigade HV-održati prezentaciju tehničko taktičkog zbora HV – a, najnovijih borbenih vozila i opreme. Subotnji program počinje u 9.00 sati okupljanjem uzvanika u centru grada Nova Gradiška. U 9.30 predviđen je mimohod hrvatskih branitelja i sudionika do centra grada do spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U 11.00 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije održat će se sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Svečano otvaranje Trga 121. brigade HV-a kod Doma hrvatskih branitelja održat će se u 11.45, kojeg će otvoriti Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, koji je ratovao na novogradiškom bojištu i bio je ranjen ovdje. Stoga, vjerujem da nema kompetentnije osobe da otvori Trg. Nakon toga, u 12.15 u novouređenom Domu kulture održat će se svečana akademija, komemoracija za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje uz kulturno umjetnički program. Za kraj obilježavanja obljetnice, organiziran je domjenak i druženje za sve uzvanike u Društvenom domu u Novoj Gradiški, gdje će nas sve zabavljati TS Satir, a očekujemo 350 – 400 ljudi. Svi ste dobrodošli, bit će to jedno prekrasno druženje branitelja, građana i djece…”

 

 

Komentari
Prethodni članak65 slavonskih poduzetnica, među njima i naše, žele bolju perspektivu
Sljedeći članakNovogradiščani dobili park za pse / foto