U Karlovcu na svečanoj primopredaji dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Oružanih snaga RH (OS RH) preuzeo je brigadni general Siniša Jurković, Novogradiščanin, a mi ponosni do neba!

U svom govoru nakon preuzimanja dužnosti izjavio je kako je Hrvatska kopnena vojska živi organizam koji se mora razvijati i nadograđivati. Ritam i tempo njezina razvoja, kaže, želi učiniti stalnim, neprekinutim procesom, piše HRT

Ministar obrane Damir Krstičević prilikom svečanosti je zahvalio dosadašnjem zapovjedniku general-pukovniku Mati Ostoviću na vodstvu i rezultatima koje je ova grana hrvatske vojske postigla s njim na čelu. Napravljeni su značajni iskoraci u modernizaciji, kazao je, među kojima je istaknuo panzer haubice i njihovu operativnu uporabu, “čime je naša obrambena moć dramatično povećana”.

Naglasio je i ulogu hrvatske vojske u teškim trenucima prirodnih katastrofa, kada predstavlja snažan oslonac hrvatskim građanima. Rekao je kako su u ovoj godini “ispravljene i neke nepravde”: “Vratili smo hrvatskog vojnika u Sinj i herojski Vukovar, uskoro i u Varaždin i Ploče”.

Najavio je vraćanje ukinutih naknada za terenski rad, naknadu za stražu, i naknadu za službu dežurstva. Za 2018. godinu najavio je da će svaki hrvatski vojnik dobiti novu sportsku opremu. Ulagat će se i u nove i postojeće sportske objekte, infrastrukturu, a nabavljene su, kaže, i nove sportske sprave za vježbanje. Zadaća im je, napominje, graditi kulturu sporta i zdravog načina života.

Objašnjavajući promjenu “krvne slike” Hrvatske vojske rekao je da novo vrijeme donosi nove izazove “i mi na njih moramo biti spremni odgovoriti”. U tom kontekstu, kaže, treba gledati i na sve promjene pokrenute u zapovjednom kadru Hrvatske vojske.

Podsjetimo, u Splitu jučer održana svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Oružanih snaga. Novi zapovjednik mornarice bit će dosadašnji zapovjednik Obalne straže komodor Ivo Raffanelli.

Komentari
Prethodni članakTvrtka “Eko Kong” nabavila novu čistilicu vrijednu 123 tisuće eura / foto
Sljedeći članakPrijem beba u Općini Nova Kapela