RAČUNALNA PRIJEVARA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 13. siječnja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom na okolnosti počinjenja kaznenog djela računalne prijevare. Naime, policija sumnjiči 44-godišnjakinju da je oštetila 57- godišnjaka sa područja Slavonskog Broda za iznos iznad 11 tisuća kuna. Naime, oštećeni je 44 godišnjakinji, koja mu je pomagala u kućnim poslovima, dana 2 prosinca, prošle godine, dao na raspolaganje bankovnu karticu s ciljem plaćanja režijskih troškova, no osumnjičena je preko Internet bankarstva podizala novac sa njegovog računa vršeći transakcije u trgovinama. Policijski službenici protiv 44- godišnjakinje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

KRIVOTVORENJA ISPRAVA

Jučer (13. siječnja), na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su kod dvojice državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene PCR testove. Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, oko 16 sati, 21 godišnjak (putnik u autobusu, bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka i registracijskog broja), policajcima je dao na uvid krivotvoreni (negativan) PCR test, dok je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, 62-godišnji vozač osobnog automobila učinio isto, dakle, policajcima predočio krivotvoreni PCR test. Nad obojicom je provedeno kriminalističko istraživanje i potvrđena je sumnja u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava. Policijski službenici u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom protiv obojice podnose kaznene prijave.

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Jučer se 23-godišnja građanka Cernika odlučila na dragovoljnu predaju oružja. Naime, ista je u nedavno kupljenoj kući pronašla ubojita sredstva i odmah pozvala policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu došli su na adresu pronalaska i preuzeli ručnu bombu M-75, te dva komada streljiva za PAT, kalibra 20 milimetara.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna, a Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana, istima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva u neograničenom vremenu bez sankcija. Policija podsjeća građane, da po pronalasku ubojitih sredstava, ista ne diraju već odmah pozovu policiju, koja će doći na mjesto pronalaska i na siguran način preuzeti oružje.

Komentari