Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u 14 sati iznijet će nove podatke o broju zaraženih u Hrvatskoj, no županijski stožeri već objavljuju nove podatke o zaraženima koronavirusom na njihovom području.

Podsjetimo, s jučeršnjim danom službena brojka pozitivnih na koronavirus bila je 713 zaraženih, no evidentno je da ona i dalje raste, prema dosad iznesenim podacima. Preminulo je šest oboljelih do sada.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
U Vukovarsko-srijemskoj županiji od noćas je jedna novooboljela osoba od koronavirusa, što je dosad ukupno 10 oboljelih osoba.

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 112 osoba. U samoizolaciji je 780 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je 20 dojava o kršenju samoizolacije od čega je utvrđeno 2 kršenja mjera.

Izdvojene ambulante imale su 32 poziva.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima pet hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, jedan liječnik je pozitivan, a sedam liječnika i dvije medicinske sestre su u samoizolaciji.

ZADARSKA ŽUPANIJA
U Zadarskoj županiji je od nedjelje potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

“Od petka imamo sedam novozaraženih osoba, što je ukupno 28 na razini županije. Jučer ujutro je dezinficirana bolnica u Biogradu. Krizni stožer na razini Hrvatske nam je poslao opremu, maske, zaštitne ogrtače i naočale,” rečeno je na konferenciji za novinare.

U samoizolaciji je 878 osoba je u samoizolaciji, a od jučer je novih 110. Od 28 zaraženih, 16 ih je povezano s biogradskom bolnicom: šest pacijenata i njihovi kontakti te četiri zdravstvena djelatnika i njihovi kontakti.Jedna pacijentica je u jedinici za intenzivno liječenje i njeno stanje je teško.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Na području Splitsko-dalmatinske županije 10 je novooboljelih od koronavirusa. U Solinu pet osoba, Splitu dvije, u Dugom ratu dvije osobe te jedna osoba u Sinju. Ukupno je na području Splitsko-dalmatinske županije 81 osoba pozitivna na koronavirus; od toga je 26 zdravstvenih djelatnika. U ovom trenutku ukupno 128 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, izvijestili su iz stožera.

ISTARSKA ŽUPANIJA
U istarskoj županiji zabilježena su još tri slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Ukupno je u toj županiji 72 oboljelih.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
“Nije bilo novozarežnih tijekom vikenda, od jutros je još jedan. Vjerujem da će ova zabrana dati rezultate”, rekao je Komadina. Ukupno je 37 slučajeva, a dvoje ljudi je ozdravilo na području PGŽ-a.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
Prema danas iznesenim podacima, na području ove županije od nedjelje je dvoje novoobljelih, ukupno 46 pozitivnih na koronavirus. Četiri su osobe na respriratoru i one su stabilno.

“Situacija se stabilizira”, rečeno je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

Izvor: Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari