Nova Gradiška, ali i županija od jučer su bogatije za još jednu udrugu prositeklu iz Domovinskog rata.Pod predsjedanjem Marzine Lebeda osnovana je Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata

Osnovni ciljevi i zadaci novoosnovane udruge, uz suradnju s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, bit će. prvenstveno okupljanje djece poginulih branitelja s područja naše županije, zaštita njihovih interesa i prava, pružanje usluga i informacija o zakonskim pravima, kao i ostvarivanju tih prava , zatim zalaganje za njihovu  socijalnu i pravnu zaštitu, kao i nužno osiguravanje uvjeta profesionalizacije i adekvatnog zapošljavanja.

 

Udruga će se baviti i pružanjem psihosocijalne pomoći, organiziranjem edukativno-kreativno sportskih radionica, te brojnih drugih zdravstvenih aktivnosti radi poboljšanja zdravstvenog stanja svojih članova. Prvom radnom sastanku udruge odazvali su se predsjednik Krovne udruge djece poginulih branitelja, Igor Gavrić, profesor Ante Vukšić, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja, te u ime Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, Vjekoslava Karešin.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakZbog čega SDP brani HDZ- ovca, od HDZ- a?
Sljedeći članakKvaliteta života u terminalnoj fazi bolesti