U prostorijama Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije održana je edukacija te podjela nove radio-komunikacijske opreme odnosno TETRA uređaja za potrebe vatrogasnih postrojbi odnosno zapovjednog kadra u postrojbama. Time je i vatrogastvo naše županije postalo korisnik TETRA sustava veze, a koji već koriste i ostale žurne službe unutar sustava Civilne zaštite poput policije (koja je i vlasnik sustava TETRA), HGSS-a i ostalih.

Vrijednost nabavljene i podijeljene komunikacijske opreme (mobilne kolne stanice i ručne stanice te stacionarna jedinica) iznosi 850.000 kuna, a ista je nabavljena EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Na području Brodsko-posavske županije djeluju dvije Javne vatrogasne postrojbe, slavonskobrodsku i novogradišku, te 23 središnja DVD-a, odnosno ukupno 58 DVD-a. Oni pokrivaju dva grada, 26 općina i 185 naselja što je nešto više od 159 tisuća stanovnika.

Komentari
Prethodni članakPlaninarska šetnja novogradiških školaraca
Sljedeći članakdr. Maristela Šakić, ravnateljica Specijalne bolnice Sveti Rafael: Bolesnik u našoj bolnici je, prije svega, gost