U Domu zdravlja Dr. Andrija Štampar u Relkovićevoj 7 uvedene su posebne zaštitne mjere za zaposlenike i sve koji trebaju zdravstvene usluge. Primaju se samo hitni slučajevi, a kontakti se obavljaju na brojeve telefona svog izabranog liječnika.

Ukupno u sklopu Doma zdravlja radi 11 tima obiteljskih liječnika i 11 koncesionara i to u dežurstvima. Također ako su vam potrebni kontaktirajte ih na brojeve telefona.

Stomatolozi također primaju samo hitne slučajeve, a trebate im se najprije obratiti na telefon, svatko svome izabranom liječniku.

Medicina rada do daljnjega ne radi sa pacijentima jer su vezani za specijalističke preglede pacijenata u Bolnici u kojoj je na snazi poseban režim zbog COVID-a 19.

Ginekolozi također primaju samo hitne slučajeve, ako se radi o porodu ili komplikacijama, ali i njih je najprije potrebno kontaktirati telefonom. Ako je potreban prijevoz pacijentice to obavlja hitna pomoć ili sanitet.

U NOVOGRADIŠKOM DOMU ZDRAVLJA (Relkovićeva 7 – dvorište) JE IZDVOJENA ORDINACIJA ZA TRIJAŽU COVID-a 19 i dežurna je 24 sata (tel: 098 340 525).

Skrećemo pozornost na REŽIM ULASKA

Kako nas je izvjestio Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja, na ulazu u dvorište se nalazi vidljiva Obavijest o cijelom postupku.

Kada pozvonite udaljite se od ulaza 2 metra. Izaći će dežurna osoba koji otvara ulazna vrata i priopćava postupak ponašanja te vodi osobu do ordinacije. Tom prilikom također razmak između njih mora biti 2 metra. Prilikom dolaska do izdvojene ordinacije dežurni koji je doveo osobu pozvoni i tom prilikom izlaze sestra i liječnik koji obavljaju trijažu.

Važno je dati liječniku što više podataka o kontaktima koje je osoba imala. Kada se prikupe svi potrebni podaci po ocjeni dežurnog liječnika ide se u samoizolaciju ili zovu dežurnog epidemiologa u SB (091 5170-426) i ako procjene da je potreban smještaj u za to posebno pripremljene prostore u Bolnicama tada osobu prevozi Hitna služba ili Sanitetski prijevoz.

Poseban apel na sve one koji su doputovali iz zemalja koje su zahvaćene COVID-om 19: Italija, Slovenija, Španjolska, Austrija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Švicarska, SAD, Rumunjska,…da se odmah telefonom jave i postupe prema poznatim Naputcima kako bi zaštitili i sebe i sve oko sebe.

Komentari
Prethodni članakSTOŽER POSLAO JASNU PORUKU: ”Vrijeme je donošenja odluka, a ne preporuka”
Sljedeći članakUpozorenje građanima: Ne dijelite osobne podatke preko mobilnih aplikacija