Hrvatska je svih ovih proteklih dana od razornog potresa u Sisačko moslavačkoj županiji pokazala veliko srce i humanost. Gotovo da nema mjesta u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica gdje se nije prikupljala pomoć za nastradale u potresu. Žitelji općine Nova Kapela u nekoliko su navrata slali humanitarnu pomoć u potresom pogođena područja.

U akciju su se uključili gotovo svi žitelji općine Nova Kapela, a u prikupljanju 15 tona stočne hrane pridružili su im se i mještani Vrbove.

Kako ističe načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit, humanitarna je pošiljka isporučena nastradalim ljudima u Petrinji i Glini:

– Naši vatrogasci s tri službena vatrogasna vozila Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Kapela – Batrina i pet privatnih vozila obavili su isporuku prikupljenih donacija koje su naši mještani donosili zadnjih dana u Vatrogasni dom u Novoj Kapeli. Svi paketi su isporučeni direktno na kućne pragove, a cilj je bio obići nepristupačna sela u okolici Petrinje i Gline do kojih su većinom makadamske ceste te živi starije stanovništvo – kaže načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

Komentari
Prethodni članakOpćina SPS: I ove godine stipendiraju 13 redovnih studenata
Sljedeći članakIz Siča pozivaju: Prijavite se za izbor najljepše djevojke i snaše u narodnoj nošnji u dobi od 18 do 45 godina