Zbog situacije s koronavirusom i epidemioloških mjera, ove godine tradicionalna Smotra folklora “Županija igra i pjeva” ,koja je bila planirana za 13.02.2021. godine je otkazana. No, kako ističu organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče izbor za najljepšu djevojku – snašu bit će održan u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Sve djevojke i snaše u dobi od 18 do 45 godina s područja Brodsko-posavske županije koje se žele natjecati trebaju se javiti u inbox,, na e-mail([email protected]) ili na broj mob-099 782 3310, kako bi mogle preuzeti prijave i uputstva vezana za natjecanje.Popunjene prijave s detaljnim opisom nošnje trebaju vratiti najkasnije do 10. veljače 2021. godine.

Po ispunjenoj prijavi i opisu nošnje izborna komisija, u sastavu 5 članova, bira 15 najoriginalnijih djevojaka koje ulaze u uži izbor. Djevojke koje su ušle u prvih 15 nastavljaju natjecanje.

Svaka izabrana djevojka imat će zadaću obući nošnju koju su opisale u prijavi te se uslikati sa našim logotipom kojeg ćemo im dostaviti.

Fotografije djevojaka-snaša idu ponovno izbornoj komisiji.Po dostavljenim prijavama i fotografijama komisija ocjenjuje i izabire prva četiri mjesta (nagradu Općine Nova Kapela, drugu pratilju, prvu pratilju i najljepšu djevojku-snašu).

Fotografije svih 15 djevojaka objavit ćemo na našoj stranici facebooka gdje će lajkom na fotografiju moći svi glasati za onu koju smatraju najljepšom.

Glasati (lajkati) će se moći 15 dana od objave natjecateljica. Kada se glasanje zatvori vašim lajkovima dodajemo ocjene izborne komisije (5, 10, 15).

Djevojke – snaše s najvećim brojem vaših glasova i ocjenom izborne komisije odnose bogate nagrade koje smo osigurali. Po prvi puta najljepšu djevojku-snašu, drugu pratilju, prvu pratilju i nagradu općine izabrati će publika i svi drugi koji budu lajkali za svog favorita.

Našim pobjednicama biti će predani bogati pokloni u dogovorenom terminu uz poštivanje epidemioloških mjera.

Djevojke-snaše koje ispunjavaju predispozicije, a žele sudjelovati na našem izboru mogu nam se javiti od 18. siječnja – kaže Ivan Šebelić, predsjednik Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče.

Komentari
Prethodni članakNova Kapela: Pomoć nastradalim obiteljima u Petrinji i Glini i dalje stiže
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 11 novih pozitivnih osoba