Članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ iz Siča sinoć su bili uspješni organizatori i domaćini, 18. županijske Smotre folklora „Županija igra i pjeva“.

Tradicionalna je to manifestacija koja svake godine okupi veliki broj kulturno umjetničkih društava s područja Brodsko posavske županije, a od prošle su godine odlučili organizirati i dodatni sadržaj, izbor najljepše snaše ili djevojke u narodnoj nošnji.

Iskustva iz prve godine očito su urodila plodom, pa se ove godine na natjecanju najljepših Šokica našlo čak 15 natjecateljica s područja Županije: Ivana Štimac iz Siča, Ljiljana Kadić iz Gundinaca, Monika Grabrić iz Siča, Katarina Rosandić iz Gornjih Andrijevaca, Maja Didović iz Srednjeg Lipovca, Ružica Vrakić iz Siča, Darija Rubilović iz Sibinja, Ernestina Straga – Šašić iz Nove Gradiške, Barbara Mihić iz Gundinaca, Ljubica Knežević iz Srednjeg Lipovca, Valentina Miletić iz Slavonskog Broda, Mihaela Ergotić iz Gornjih Andrijevaca, Sanela Bunikić iz Siča, Marija Vačić iz Bebrine i Martina Poverk iz Bebrine.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Slavica Moslavac, kustosica Muzeja „Moslavine“ iz Kutine, načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit, Milan Rosić i Stjepan Grabrić nisu imali nimalo lak zadatak izabrati najljepše, a kriteriji su, kako ističe predsjednica Moslavac,  bili strogo zadani i određeni. Međutim, prema riječima članova Prosudbenog povjerenstva, ljepota nošnji i djevojaka te vrijednost prezentiranog, nadmašili su očekivanja.

Najljepša djevojka Brodsko posavske županije je Martina Poverk iz Bebrine, prva pratilja je Ivana Štimac iz Siča, druga Barbara Mihić iz Gundinaca. Posebno je priznanje primila Mihaela Ergotić iz Gornjih Andrijevaca, dok je nagradu načelnika Općine Nova Kapela primila Monika Grabrić iz Siča.

Kulturno umjetnički dio programa također je oduševio posjetitelje. Domaćini, folklorna skupina KUD-a „Radinje“ Siče izvela je slavonske pjesme i kola svoga sela, a izvrsnim glazbeno scenskim nastupom predstavila se i muška pjevačka skupina društva pod vodstvom Ivice Šebelića. Sjajnim programom predstavila su se i gostujuća društva, Kulturno umjetnička društva „Vesela Šokadija“ Gundinci i „Drežnik“ te pjevačka skupina „Tkanica“ iz Nove Gradiške. Pozdravne su riječi gostima i posjetiteljima uputili načelnik općine Ivan Šmit i predsjednik KUD-a „Radinje“ Tomislav Čvorić, a česti pljesak publike i odobravanje bili najbolja potvrda da su i ove godine u svojoj nakani u potpunosti uspjeli.

Stoga, na svemu viđenom i doživljenom, sve čestitke!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakJakovina oštro uzvratio pobunjenicima
Sljedeći članakPoraz novogradiških odbojkašica!