U znak sjećanja i davanje obola na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu delegacija Grada Nova Gradiška i ove godine pješači od Ivankova prema Vukovaru pod geslom “Nova Gradiška za Vukovar”.

– Treću godinu zaredom na ovaj način odajemo poštovanje svim hrabrim hrvatskim braniteljima i žrtvama Vukovara. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih. Naša mala žrtva neusporediva je s onim što je Vukovar podnio za slobodu naše domovine. Produžit ćemo put koji kilometar više, 27 kilometara kao simbol na 27 godina od najveće tragedije Domovinskog rata, na tom putu stajat ćemo na spomen obilježjima hrvatskim braniteljima i pokloniti se istima. Branitelji, civili, žrtve Vukovara, zaslužili su da svi mi barem jednom u godišnje njima u čast stvorimo kolonu sjećanja. – ističe gradonačelnik Vinko Grgić.

S gradonačelnikom Vinkom Grgićem, na put su krenuli i zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić, koordinator za branitelje u Gradu Nova Gradiška Vlatko Greiner, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević i brojni vijećnici i vijećnice Grada, direktori tvrtki, djelatnici gradskih ustanova i drugi sugrađani. 

no images were found