Na svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa za proteklu, 2019. godinu najuspješnijom sportašicom Grada proglašena je naša mlada sugrađanka, Lamia Engerini, članica Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška.

Lamia se odbojkom bavi osam godina i u klubu je od najmlađih uzrasta.

Uz prvoligašku ekipu trenira već tri sezone, a ove je godine počela i standardno igrati.

Kako ističu njene kolegice, trener i predsjednik kluba, prava je sportašica i vrhunski karakterna osoba, spremna uvijek pomoći, pogotovo unutar ekipe gdje doslovno „krpa” sve rupe koje se ukažu, odnosno igra na svim pozicijama na kojima je to potrebno.

Iako joj to, vjerojatno, nije uvijek po volji, bez pogovora odrađuje svoje zadatke i to odlično, a uz sve ovo, sve povjerene zadatke izvan terena odrađuje savjesno i točno te je izrazito odgovorna i pouzdana.

Lamia je maturantica novogradiške Gimnazije i ima dosta obveza, no to je ne priječi da gotovo nikada ne izostaje s treninga.

Iako je kalendar natjecanja u 1. ligi izrazito naporan, Lamia uz sve to igra i za mladu ekipu u 3. ligi gdje je i kapetan, pa tako vikendom nema slobodnog dana i redovito odradi dvije utakmice. Iako je kvalitetom prerasla igranje u 3. ligi, spremno pomaže svojim iskustvom i kvalitetom svojim mlađim kolegicama da steknu prijeko potrebno iskustvo.

Lamia je, u svakom smislu riječi, pravi sportaš, kulturna, izrazito pristojna i primjer kako se sportaš i mlada osoba treba ponašati i odnositi prema radu, obvezama, a ponajviše kako se treba ponašati prema suigračicama i cijelom društvenom okruženju – ističu u Klubu o ovoj mladoj sportašici.

A što kaže Lamia na ovo vrijedno sportsko priznanje:

– Naravno da sam zadovoljna, to mi je velika motivacija jer stvarno živim za sport i jako sam sretna. Kako je sve krenulo?! Teško, na početku sam se bojala i nisam htjela trenirati, no na poticaj mame i sestre sam krenula i nisam požalila. To je nešto što volim i što me ispunjava. Djevojke iz ekipe su odlične, to je pravo prijateljstvo i poticaj da treniram. Nakon napornog dana, trening i druženje s ekipom mi je „ispušni ventil”. Volim pomoći, posebice mlađim djevojkama koje će me naslijediti kada ja odem, jer tako su meni pomagale starije suigračice.

Namjeravam upisati grafički studij, no sport i dalje ostaju u srcu. Sport je najbolja stvar kroz koju se možeš približiti ljudima i naučiti dosta toga. Svima onima koji se žele baviti sportom želim poručiti da se bave sportom, da se druže jer to je neopisiv osjećaj – kaže ova vedra, nasmijana djevojka.

Mi joj na njenom životnom putu možemo samo poželjeti puno sreće i ostvarenje svih životnih snova i planova.

 

Komentari
Prethodni članakHrvatska udruga poslodavaca dodijelila priznanja učenicima Elektrotehničke i ekonomske škole za projekt “Metamath”
Sljedeći članakDan župnog klanjanja u Štivici