U petak, 07. 02. 2020. Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila  je priznanja učenicima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška za projekt „Metamath“.Timu Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška priznanje je dodijelila Katarina Lisjak, vlasnica i direktorica tvrtke Tempo savjetovanje.

Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a, predstavila je projekt Poduzetnici budućnosti i najavila novi krug natječaja sredinom ožujka ove godine te je pozvala učenike da se ponovno prijave s novim poduzetničkim idejama : “Putem natječaje u predhodne dvije godine primili smo više od 1400 poduzetničkih ideja srednjoškolskih timova, pravi je izazov odabrati 25 najboljih, ali ponosni smo što možemo nagraditi i poticati mlade talentirane generacije.

“Na dodjeli priznanja u Novoj Gradiški, mentor tima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Zoran Ivančić uvodno je pohvalio učenike škole: „Vaše ideje, znanje i kooperativnost su ono što će vam osigurati svijetlu budućnost“.„Ne vjerujte kad vam kažu da sve dobro odlazi van zemlje. Svojim znanjem i trudom možete si osigurati budućnost i u svojoj zemlji. Informacijske i digitalne tehnologije pomažu nam da možemo raditi s bilo kojeg mjesta i da nismo ograničeni lokacijom.“ – rekla je Katarina Lisjak prilikom dodjele priznanja timu Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Projekt „Metamath“ je matematička igra osmišljena s namjerom popularizacije matematike u srednjoj školi. Cilj ovog projekta jest povezati sektore elektrotehnike, računalstva i ekonomije. Učenici Filip Wirth i Martina Štefanac kreatori su ideje i tehničke izrade, a učenici komercijalnog smjera u sklopu predmeta vježbenička tvrtka u odjelu prodaja i marketing imali su zadatak izraditi promotivne materijale. Natječaj „Poduzetnici budućnosti“  Hrvatske udruge poslodavca namijenjen je timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, nagrađuje se svake godine 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna, a Hrvatska udruga poslodavaca provodi ga u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Autor: Siniša Novaković

 

Komentari
Prethodni članakPobjeda nogometaša “Sloge”protiv Batrine
Sljedeći članakNova Gradiška za pet: Lamia Engerini, najuspješnija sportašica Grada Nova Gradiška