VOŽNJOM UNATRAG OŠTETIO PARKIRANO VOZILO

U Novoj Gradiški, dana 27. svibnja, oko 11.45 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a nakon koje je vozač koji je prouzrokovao nesreću napustio mjesto događaja. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i utvrdili da se radi o 44-godišnjaku. S obzirom na to da je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alko-testiranje koje je odbio. Priveden je i zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju. Utvrđeno je da je 44-godišnjak upravljajući osobnim automobilom vozeći se unatrag, stražnjim dijelom automobila udario u parkirani automobil i otišao s mjesta događaja, a nije sa vlasnikom oštećenog automobila razmijenio podatke, odnosno popunio i potpisao europsko izvješće. Protiv 44-godišnjaka policijski službenici podnose odgovarajuće prekršajne prijave.

SANKCIONIRANI ALKOHOLIZIRANI VOZAČI

U sklopu pojačanih nadzora u prometu s naglaskom na alkohol, slavonsko-brodski prometni policajci su dana 27. svibnja, u 18.15 sati, u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj ulici kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola (1,82 promila).

Istoga dana, oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u Novoj Kapeli su utvrdili da 37-godišnjak upravlja automobilom s 2,26 promila alkohola u organizmu.

Također novogradiški policijski službenici, dana 28. svibnja, oko 1 sat, u Novoj Gradiški, u Haulikovoj ulici, zaustavili su osobni automobil kojim ja upravljao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila.

Alkoholizirani vozači su zadržani u policiji na otriježnjenju, te protiv njih podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakObilježava se Dan općine Cernik: Želimo biti bolji i našim mještanima pružiti još bolji život
Sljedeći članakPolicijski službenici posjetili odjel za pedijatriju i poklonili igračke i pulsni oksimetar za djecu