Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, intervenirali su u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i na području Općine Velika Kopanica zbog remećenja javnog reda i mira. U Novoj Gradiški, dana 16. veljače, oko 3.10, javni red i mir, remetio je 21-godišnjak vikom i galamom, te je također vikao i psovao na policijske službenike. Prekršitelj je zadržan u policiji na otriježnjenju (s 2.39 promila). U Slavonskom Brodu, dana 16. veljače, javni red i mir zbog psa, remetili su 75-godišnjak i 40-godišnjakinja, koji su se posvađali i međusobno udarili lopatom i kamenom, a u školi na području Općine Velika Kopanica, 45-godišnjakinja je (dana 13. veljače, oko 12 sati), psovala i vikala na učiteljicu. Policijski službenici protiv svih prekršitelja podnose prekršajne prijave zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

VOZEĆI POD UTJECAJEM ALKOHOLA UDARIO U PARKIRANI TRAKTOR I AUTOMOBIL

U Novoj Gradiški, 16. veljače, oko 16 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo jer je 32-godišnji vozač osobnog automobila novogradiških registracijskih oznaka, u jednom trenutku kotačima vozila prešao na bankinu, udario u traktor, a u nastavku kretanja u parkirani automobil koji se od udara odbio i udario u kombi. Policija je vozaču alko testom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,42 promila te protiv njega podnosi prekršajni nalog mjerodavnom sudu.

TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ MOTOCIKLA

U Batrini, u subotu, (16. veljače) oko 14,30 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće je došlo, jer je 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, skretao lijevo na kolni ulaz, ne propustivši 24-godišnjeg vozača motocikla, te je došlo do udara motocikla u vozilo. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći na mjestu događaja prevezen je i zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policija je utvrdila da je 24-godišnjak upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim motociklom te kategorijom vozila koja nije upisana u njegovu vozački dozvolu. Policija protiv 47-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu, a protiv motocikliste optužne prijedloge mjerodavnom sudu u Slavonskom Brodu.

Komentari