U povodu blagdana svetog Huberta, zaštitnika lovaca u Novoj Gradiški su se jučer okupili lovci Brodsko posavske županije. članovi Lovačkog saveza Brodsko posavske županije proslavili su svoj dan prigodnim programom. Sve je počelo svečanim postrojavanjem na središnjem gradskom trgu, nakon čega su položeni vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije služena je sveta Misa.

Domaćin proslave bio je Ivo Strinavić, dopredsjednik Lovačkog saveza i predsjednik lovnog ureda Nova Gradiška:

– Drago mi je da smo mi ove godine domaćini. Dogovorili smo da ćemo svake godine izmjenjivati domaćinstvo, Slavonski Brod i Nova Gradiška. Trenutačno nas na novogradiškom području ima 370 okupljenih u 13 lovačkih udruga. Nekad nas je bilo i 700, ali pomalo starimo, a mladi se sve teže odlučuju za polaganje lovačkog ispita. Nije lako, mladi i odlaze van, ali nadam se da će i dalje biti zanimanja za lovstvo – kaže Strinavić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakProdajem kukuruz u zrnu, novi, u rinfuzi ili uvrećan, cijena 1 kn/kg, moguć prijevoz, te svinje težine od 120-250 kg, uz uslugu obrade. Bodovaljci 101. 099/345-18-19
Sljedeći članakBogat i aktivan vikend iza novogradiških stolnotenisača