U subotu su novogradiški stolnotenisači u Lipiku igrali prvi krug Kadetske lige Zapad. Ukupno su odigrana tri meča protiv Bjelovara, Lipe i Pitomače. Ubilježena su dva poraza i jedna pobjeda.

Između Bjelovara i Strmaca odigrana je prva utakmica lige u kojoj je trener  Strmca dao priliku igranja svim svojim igračima, dok je Bjelovar postavio samo najbolje, i to je rezultiralo pobjedom Bjelovara rezultatom 3:2.

Druga utakmica odigrana je između stolnotenisača Strmca i Pitomače. U ovom susretu oba trenera dala su priliku svim svojim igračima i Strmac je bio uspješniji krajnjim rezultatom 4:1.

Treći susret odigran je između ekipa Lipe (Pakrac) i Strmca. Bio je ovo derbi prvog kruga i obje ekipe su postavile najbolje igrače, no Lipa je zasluženo bila bolja rezultatom 3:2..

Za STK Strmac nastupili su : Hrvoje Pereković, Nadan Capan, Šime Zoričić, Luka Kruljac i Donya Ghhiasi. Trener Dražen Stanić. 

Za naglasiti je kako je nakon dugo godina ovo prvi nastup Strmca u kadetskoj ligi.

U nedjelju je prvim tim Strmca u Novoj Gradiški igrao 4. i 5. kolo druge Hrvatske lige.

U prvom susretu domaćini su poraženi od izuzetno jake ekipe Bjelovara. Rezultat je bio 4:1. Zvuči uvjerljivo međutim u dva meča se igrao po peti set u kojem su presudni poeni ipak odlazili na stranu Bjelovara.  Koliko je Bjelovar jak nabolje svjedoči činjenica da su ondašnji stolnotenisači u prva dva nastupa imali samo 2 izgubljena seta.

Drugi susret Strmca odigran je protiv momčadi Virovitice u kojem su domaćini zabilježili pobjedu od 4:1. Za razliku od prvog meča tu su neizvjesne utakmice završile pobjedom STK Strmca. U ovom meču je vrijedno istaknuti pobjedu Enia Funes, koji je iako kadet, hrabro ušao u meč i zabilježio pobjedu za 3:1.

STK STRMAC je nastupio u sastavu: Dražen Stanić, Domagoj Pereković, Enio Funes.

Domaće stolnotenisače čekaju i daljnje obveze. Sljedeći vikend tri kadeta odlaze na državni službeni turnir u Varaždin.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Lovci Brodsko posavske županije obilježili svoj dan / foto
Sljedeći članakSutra besplatna projekcija filmskog klasika “Karate Kid”