U subotu, 10. prosinca, u Novoj Gradiški je održan izvještajni Sabor Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije.

Nakon što je sve pozdravio predsjednik Podružnice, HDS-a Vlado Hruban, koji je i član Predsjedništva stranke, prišlo se izboru radnih tijela Sabora, zatim usvajanju Poslovnika o radu Sabora te Poslovnika o radu Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije.
Hruban je zatim podnio izvješće o radu Podružnice u 2022. godini, iz kojeg su vidljivi kvalitetan rad, različite aktivnosti i interes za stranku, pogotovo mladih članova, o čemu, među ostalim, govori i stopostotni odziv na Sabor. Podsjetio je kako Podružnica HDS-a u Brodsko-posavskoj županiji danas ima 15 ogranaka i 4 temeljna ogranka u kojima je lijep broj mladih. Istaknuo je i neke ovogodišnje aktivnosti, među kojima izborni Sabor HDS-a za općinu Vrbje, a predsjednica ogranka je Jasminka Jurišić. Na inicijativu mladih članova stranke, održani su sastanci s njima u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, nedugo poslije toga dogovoreno je osnivanje Vijeća mladih. U središtu Slavonskog Broda i Nove Gradiške članovi HDS-a svojim sugrađanima su uoči Cvjetnice tradicionalno poklonili maslinove grančice. Paljenjem lampiona i cvijećem, HDS se uključio u obilježavanje obljetnice „Oluja“ u oba grada u županiji. Uz blagdan Svih Svetih i Dušni dan zapaljene su svijeće u Novoj Gradiški i na Goricama, u znak sjećanja na poginule pripadnike Treće gardijske brigade „Kune“. Ova vrijedna postrojba također danas ima članova u HDS-u. Nadalje, u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, upaljeni su lampioni na gradskim grobljima u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Članovi Podružnice i njezinih ogranaka redovito su upoznati sa sadržajem sjednica, sastanaka i Sabora, kako u Podružnici, tako i na razini stranke (Predsjedništvo, Veliko vijeće itd). Članovi Podružnice, poglavito mladi, sudjelovali su i na tradicionalnoj Fišijadi u Sl Brodu.

Obavljena je i temeljita analiza članstva u Podružnici, gdje su se posebno angažirali Sandra Kostadinović i Matija Tomljanović.

Laura Vlahović, pozdravila sudionike izvještajnog sabora u ime mladih
HDS-a BPŽ i Predsjedništva mladih. Naglasila je kako Podružnica Brodsko-posavske županije ima dvije članice u Predsjedništvu Vijeća mladih HDS-a: jedna je Anita Strilić, a druga Laura Vlahović. Istaknula je kako su mladi HDS-a u županiji spremni, u skladu s načelima stranke, provoditi politiku HDS-a, iznositi svoje prijedloge i zdušno se zalagati za njih. Osnovne misaone vodilje mladih su – na prvom mjestu čovjek, obitelj, demokršćanstvo, znanje, poduzetništvo, kultura i tolerancija među svima. Mladi su, kaže, zahvalni na potpori koju svakodnevno dobivaju od Predsjedništva Podružnice i predsjednika Hrubana.

Ivan Mikić, predsjednik Nadzornog odbora Podružnice naglasio je kako ovaj odbor Podružnice nije imao primjedbi na njezin rad, jer se sve odvijalo u skladu sa zakonom.
Skup je zatim pozdravio gost, dopredsjednik HDS-a, Davor Vukmirić, pohvalio rad Podružnice, upoznao s aktualnostima HDS-a i planovima za sljedeći period.

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanin Karlo Abramović na putovanju života: Na Antarktici se prati polufinale
Sljedeći članakKUD “Drežnik” poziva na Božićni koncert “Svim na zemlji, mir, veselje”