Hrvatski muzeji ovoga petka, 1. veljače otvaraju svoja vrata od 18 pa sve do 1 sat iza ponoći. Već 14. godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo organizira popularnu kulturno-turističku manifestaciju ”Noć muzeja”, a ovogodišnja je tema ”Muzeji-Inovacije i digitalna budućnost”.

Svake godine u ovu kulturno zabavno edukativnu manifestaciju uključuje se sve više muzeja, galerija i institucija koje njeguju kulturnu baštinu, a i ovogodišnjoj “Noći muzeja”  pridružit će se i Nova Gradiška.

U novogradiški Gradski muzej noć posvećenu njima obilježit će uz “Lupinizam, autizam  i drugo”. Posjetitelje tako sutra od 19 sati očekuje  izložba Stefana Lupina: “Lupino i lupinizam” koju će otvoriti povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak. Od 20 sati slijedi projekcija filmova o Lupinu i njegovim djelima dok je od 21 sat predviđeno druženje s autorom izložbe Stefanom Lupinom. 

Paralelno s noći u Gradskom muzeju Nova Gradiška noć će se moći provoditi i u prostorijama Oldtimer cluba “Classic 99”. Naime, Oldtimer club “Classic 99” u svom prostoru prostoru Frankopanskoj ulici 43 u Novoj Gradiški od 18 do 23 sata također priprema besplatnu izložbu za sve posjetitelje koji su, kao i u Muzej Nova Gradiška srdačno dobrodošli i poželjni u što većem broju. 

 

Komentari
Prethodni članakŽeljka Engerini: Vrijeme je odlučilo da umjesto vrtića otvorimo Obiteljski dom “Engerini”
Sljedeći članakHit predstava ”Brodolomke” stiže u Dom kulture