Nesvakidašnja presuda iznenadila je javnost, ali i izazvala pozitivne reakcije zbog oštre osude ponašanja kojim je mladić, očigledno više puta u svom kratkom životu, ugrožavao sebe i druge sudionike u prometu.

Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je ovaj tjedan o ne tako čestom slučaju. Mladiću iz Nove Gradiške Općinski je sud trajno oduzeo automobil jer je njime upravljao drogiran, alkoholiziran i bez vozačke dozvole (koju je izgubio zbog čitavog niza ranijih prekršaja).

 

Očito, sudac je procijenio kako je jedini način da se 23-godišnjaka spriječi da u takvom stanju ponovno sjedne za volan – oduzeti mu vozilo. Nesvakidašnja presuda iznenadila je javnost, ali i izazvala pozitivne reakcije zbog oštre osude ponašanja kojim je mladić, očigledno više puta u svom kratkom životu, ugrožavao sebe i druge sudionike u prometu.

 

U nastavku donosimo kako je policija opisala njegov slučaj:

“Policijski službenici Policijske postaje Senj su 3. kolovoza 2023. godine u Svetom Juraju zaustavili osobni automobil novogradiške registracijske oznake kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola (1,75 g/kg) i pod utjecajem droge.
Kontrolom je utvrđeno da 23-godišnjak upravlja automobilom iako mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, a vozilo kojim je upravljao je privremeno oduzeto jer je uporabljeno za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa. Temeljem pravomoćne presude nadležnog općinskog suda donesena je pravomoćna presuda o trajnom oduzimanju osobnog automobila u vlasništvu 23-godišnjeg vozača bez prava na naknadu troškova, a oduzeti automobil postao je vlasništvo Republike Hrvatske.”.

Zbog ovakve sudske presude, ličko-senjski policajci zasigurno su zadovoljni. Naime, kada njihov trud i rad ‘prate’ ovakve oštre, ali smislene, sudske kazne – onda je i njihov posao smisleniji. Uistinu, mladom bi vozaču bilo suludo dati novu priliku nakon toliko propusta koji su nekoga mogli koštati života.

Komentari
Prethodni članakUkoliko ste žrtva ili svjedok kaznenih djela: Javite se, imate besplatnu i svaku drugu pomoć
Sljedeći članakPet programa državne potpore za sektore stočarstva vrijedna 25 milijuna eura