U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo četiri edukacije, među kojima je i ona za kuhara.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška, 12.06.2020. peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti, a jučer, na istome mjestu Slavica Štefanac i Gordana Bakunić iz Učilišta, uručile su im uvjerenja o osposobljavanju za jednostavne poslove u zanimanju kuhar. 

Nastavne cjeline koje su korisnici prošli bile su osnove higijene, ugostiteljska roba i prehrana, osnove kuharstva, zaštita na radu i praktična nastava, a prema riječima korisnika, i više su nego zadovoljni cijelim procesom educiranja i praksom. 

Svim polaznicima – Alenu i Marini Kohajda, Slavici Krimzanić, Ivanu Damjanović i Matei Vonić čestitamo na završenom obrazovanju, te im želimo puno sreće dalje! 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakPU brodsko-posavska: Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača uoči Martinja
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje: Pokajnik