U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG plus u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”, dana 06. ožujka 2020. godine u Novoj Gradiški potpisala je Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Područje provedbe projekta je Brodsko – posavska županija, a trajanje 18 mjeseci. Projekt se provodi u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom slijepih Nova Gradiška.

Kako smo ranije isticali, kroz projekt su zaposlene dvije osobe, Rajko Aleksić – voditelj projekta i Tamara Magdić kao koordinatorica i osoba za odnose s javnošću.

Projekt smo započeli verificiranim edukacijama za različita zanimanja. Edukacije je do sada prošlo 14 dugotrajno nezaposlenih osoba i svi oni dobili su uvjerenja za različita zanimanja: kuhar (5), web dizajner (4) i računalni operater (5), a ovih dana još jedna grupa od šest osoba privodi svoje edukacije kraju, te se nadaju da će dobiti svoja uvjerenja za web dizajnera, odnosno dizajnera za oblikovanje internet stranica. 

Osim toga, provodimo i soft skills edukacije. Četiri su planirane, a tri smo do sada odradili. Prva edukacija bila je ”Mogućnosti zapošljavanja i pokretanja posla”, nakon toga uslijedila je edukacija ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina”. ”Pisanje CV-a i molbe za posao” prije tjedan dana održana je također u POU AMC NG i ”Učinkovito traženje posla i prikupljanje informacija o tržištu rada” edukacija je koja nas očekuje uskoro.

– U proteklih godinu dana bilo je mnoštvo uspona i padova, ali svakako je bilo zanimljivo. Upoznali smo mnoštvo novih ljudi i stekli nova znanja. Projektne aktivnosti, unatoč pandemiji koronavirusa, provodili smo na vrijeme uz male izmjene i dopune, ali generalno, uspješna godina je iza nas. Projekt provodimo do rujna tekuće godine i nadamo se da ćemo istim tempom i kvalitetno svoje obveze odraditi do kraja – rekao je zadovoljno voditelj projekta Rajko Aleksić

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakNeka nam je sretan Dan žena: Činjenice o ženama koje zasigurno niste znali
Sljedeći članakRavnateljica Blagica Pečnjak: Ovo je „novo normalno” i treba ga prihvatiti što je više moguće