Nešto više od pola milijuna kuna iz proračuna bit će dodijeljeno za rad i programe udruga koje djeluju na novogradiškom području, odlučio je gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji je pojedinačne iznose utvrdio temeljem ocjena Povjerenstva za svaki pojedini prijavljeni program.

Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa i/ili projekata prijavljenih na natječaj za financiranje i ugovaranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge nakon provedenog postupka ocjenjivanja prijava i razmatranja predloženih iznosa financiranja programa/projekata utvrđuje Prijedlog Odluke o financiranju programa udruga u 2019. godini: 

Ukupno 16 udruga iz područja kulture dobit će tako 231 tisuću kuna, od čega najveći iznos pripada Gradskoj glazbi. Oni su naime dobili 31 tisuću kuna za tri programa.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata dobile su ukupno 141.400 kuna, a najveći iznos pripao je HVIDR-i Nova Gradiška – 21.800 kuna: po pet tisuća kuna za obilježavanje obljetnica, blagdana i spomendana te memorijal “Antun Stanković – Tone”, 5200 za Križ za Vukovar i 6600 kuna za svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata 2019. godine.

 

Za udruge iz područja zdravstvene skrbi i skrbi za obitelj i dijete osigurano je 108.100 proračunskih kuna, od kojih najviše, 28.300 kuna, pripada novogradiškom društvu Naša djeca.

 

Socijalnoj samoposluzi, kao zasebnom programu, pripalo je 28 tisuća kuna.

Komentari