Osim ‘svježih’ neriješenih slučajeva, u ladici brodskoposavske policije trinaest godina leži i slučaj Josipa Vukovića iz Vranovaca. Taj, tada 22-godišnjak, iz rodnog je mjesta nestao u osobnom automobilu

Slučaj 21-godišnje Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, devetnaest godina nakon njezina nestanka, odnosno, smrti, potaknuo je mnoge na razmišljanje o tomu gdje se nalaze svi oni koji se i danas ‘vode’ kao nestali.

Od 2618 osoba upisanih u Nacionalnu evidenciju nestalih, potragu za trideset i jednom vodi Policijska uprava brodsko-posavska. Među njima su i mlade osobe nestale 2019. godine koje do danas još uvijek nisu pronađene.

Među njima je i još maloljetna Nikolina Ljubišić iz Nove Kapele koja se još krajem srpnja ove godine uputila u nepoznatom smjeru i to tijekom noći s djetetom u naručju. Kao mjesto nestanka naveden je Bili Brig.

Još uvijek nije pronađena ni Karolina Šajnović iz Okučana, također sedamnaestogodišnjakinja, koja je od kuće otišla 14. kolovoza 2019. oko 6 sati, te se više nije vratila.

Osim tih ‘svježih’ neriješenih slučajeva, u ladici brodskoposavske policije trinaest godina leži i slučaj Josipa Vukovića iz Vranovaca. Taj, tada 22-godišnjak, iz rodnog je mjesta nestao u osobnom automobilu.

Iz obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, s bratom Tonyjem Radosavljevićem (r. 1999) u nepoznatom se pravcu udaljio i Mile Radosavljević (r. 1998.) za kojim se traga od 16. rujna 2014.

Iste je godine, s prebivališta u slavonskobrodskoj Kumičićevoj ulici, nestala i Raduna Stojsavljević koja je tada bila u 52. godini života.

Podsjetimo i na ovogodišnje slučajeve prijavljenih nestanaka osoba koje su, kako se kasnije pokazalo, svojevoljno odlučile ne javiti se obitelji i prijateljima, prije no što pođu u nepoznatom smjeru. Radi se o ‘odbjeglom fratru’ Igoru Barišiću koji je nađen u centru Slavonskog Broda te 32-godišnjem Mariju Tomasu koji o ‘avanturi života’ nije obavijestio najbliže.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nujić, potvrdila je kako osobe koje odluče tako postupiti (te svojim izborom izazovu nacionalne potrage i pisanje medija o njima), na to imaju pravo, odnosno, kako se svaka odrasla osoba smije slobodno kretati kamo god želi, bez da o tome obavijesti članove obitelji.

Nadamo se kako je tako odlučila postupiti većina u tekstu spomenutih žitelja Brodsko-posavske županije, umjesto da ih je dočekao nesretan kraj poput onog s početka ovog članka.

Izvor/Foto: Sbplus

Komentari
Prethodni članakIspravak objavljene informacije: ”Pucnjava u Slavonskom Brodu, pokušao ubiti vlasnika ugostiteljskog objekta”
Sljedeći članakPočela je energetska obnova Društvenog doma u Vrbovi vrijedna gotovo milijun i pol kuna