Demanti na članak: ”Pucnjava u Slavonskom Brodu, pokušao ubiti vlasnika ugostiteljskog objekta”

Obraćam vam se kao punomoćnica g. Saše Bumbić iz Slavonskog Broda, vlasnika ugostiteljskog obrta, caffe bara ”Play”, bivšeg naziva caffe bar ”Nina”, koji se nalazi u Naselju Andrije Hebrang u Slavonskom Brodu.

Dana 08.10.2019. na Vašem internetskom portalu RadioNG (radiong.hr) pod rubrikom CRNA KRONIKA objavljen je članak pod naslovom: ”Pucnjava u Slavonskom Brodu, pokušao ubiti vlasnika ugostiteljskog objekta”.

Temeljem čl. 40 i dalje Zakona o medijima, u otvorenom zakonskom roku zahtijevam da objavite ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđena prava mog klijenta. Isto tako, temeljem čl. 41 Zakona o medijima zahtijevam da objavite ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.

Prvenstveno želim istaknuti da je naslov spomenutog članka neistinita informacija, te objavljivanje iste ulazi u kriminogenu zonu. Da je tome tako, vidljivo je i iz nastavka teksta i rečenice: ”Iako policija ne izlazi s više informacija, osim ovih navedenih u priopćenju, cijeli događaj, zbio se u lokalu čiji je vlasnik u siječnju ove godine napadnut. Jesu li i ovaj puta u pitanju isti akteri te je li sve možda ‘nastavak’ priče iz siječnja u policiji nisu željeli komentirati.”

Nakon prvog ovogodišnjeg slučaja pucnjave na poznatom slavonskobrodskog ugostitelja, četrdesetogodišnjeg Jerkana Kovačevića, početkom siječnja, u slavonskobrodskom Naselju Andrije Hembranga ”duhovi” se, čini se, ne smiruju.

Potpuno je netočna i neistinita informacija da je kritične zgode moja stranka, vlasnik ugostiteljskog obrta ”Nina” g. Saša Bumbić bio meta napada oružjem , te da je netko imao namjeru istoga raniti, ozlijediti ili usmrtiti kako se navodi u naslovu Vašeg teksta.

G. Saša Bumbić se ugostiteljskom djelatnošću caffe bara ”Nina počeo baviti u rujnu 2019. godine.

U istome obavlja ugostiteljsku djelatnost, što mu predstavlja dodatnu djelatnost uz redovito zaposlenje na mjestu profesora biologije i kemije u jednoj osnovnoj školi u Slavonskom Brodu.

Isti nikada nije bio predmetom medijskih natpisa ili analiza. Riječ je o osobi bez mrlja u privatnoj ili profesionalnoj karijeri. Ovim tendencioznim člankom mu je pričinjena nenadoknadiva imovinska šteta.

Naime, isti je putem Vašeg članka okarakteriziran kao osoba koju se želi usmrtiti i to pucnjavom iz vatrenog oružja zbog čega se od objave Vašeg članka, g. Bumbiću promet u ugostiteljskom objektu smanjio do granice upitne ekonomske održivosti.

Gosti i posjetitelji, ugostiteljskog objekta većinom su učenici obližnje Srednje ekonomske škole u SB, zbog koje su isti, kao mlade osobe, što od strahovanja za živost i tijelo, što zbog brige i zabrane roditelja prestali posjećivati kafić, a osnovom čega moja stranka trpi golemu i enormnu štetu u vidu izgubljene zarade.

G. Bumbić je bio prisiljen nakon objave članka na nekoliko dana zatvoriti lokal, te promijeniti naziv caffe bara, zbog negativne stigme koja je stvorena putem Vašeg članka. Negativnim konotacijama poput onih da se ”duhovi čini se ne smiruju” nanijeli ste trajnu štetu radu lokala moje stranke, zbog kojih će gosti i dalje izbjegavati posjećivati njegov lokal. Napominjem da g. Bumbić trpi i trajnu nelagodu zbog predrasuda koje su stvorene o njegovom lokalu, kao i o njemu osobno kao o konfliktnoj i incidentalnoj osobi.

Do pucnjave je došlo iz nepoznatih razloga, na udaljenosti tridesetak metara od kafića, da vlasnik kafića nije bio metom predmetnog napada, te da isti nema veze s osobama koje su pucnjavu izazvale.

Saša Bumbić po punomoćniku (odvjetnik) Ksenija Penić.

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Feštalo se sinoć do duboko u noć na 15. “Martinju” / foto
Sljedeći članakNestali u Brodsko–posavskoj županiji: Slučaj ”iz zamrzivača” otvara pitanje – a gdje su oni?