Jučer (27.studenoga), u 20.50 sati, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 56-godišnji vozač kretao osobnim automobilom zapadnom prometnom trakom Frankopanske ulice od sjevera prema jugu te je na raskrižju prilikom skretanja u Psunjsku ulicu udario u osobni automobil koji je bio zaustavljen na semaforu, a kojim je upravljala 48-godišnja vozačica.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su 56-godišnjem vozaču alko testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,69 promila nakon čega je doveden i zadržan u policijskoj postaji do otriježnjenja. Policija protiv alkoholiziranog vozača podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Stop nasilju nad ženama!

Jučer su predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održali sastanak s temom „Prevencija obiteljskog nasilja“. Tom prilikom je policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske okupljene upoznala s oblicima nasilja, statističkim pokazateljima i načinom rada policijskih službenika čime je htjela senzibilizirati i ohrabriti žene u njihovim odlukama da prijave nasilje.

Na sastanku su uz predstavnike Policijske uprave brodsko-posavske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Udruge Brod-grupe za ženska prava, Brodsko-posavske županije i Gradskog povjerenstva za ravnopravnost spolova te su se svi zajedno složili da je nasilje nad ženama jedan od težih oblika kršenja ljudskih prava i da je važno da ovom problemu pristupite sinergijski.