U novogradiškom Domu kulture sinoć je održan koncert našeg sugrađanina, vrsnog tenora Mateja Predojevića Petrića čime je nastavljena tradicija ljetnih glazbenih događanja u Novoj Gradiški pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.

Uz pratnju klavira (Davor Nečak), violine (Leopold Stašić), gitare (Ante Gelo) i trube (Borna Franić), Predojević Petrić interpretirao je neka od najpoznatijih djela raznih glazbenih stilova služeći se ponajviše opernom tehnikom. Posebni gosti koncerta bili su i mladi perspektivni pjevač, član grupe Whitesnike Dino Jelušić i naš sugrađanin Matija Višić.

Kao student 4. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, imao je priliku sudjelovati u mnogim projektima i natjecanjima gdje postiže zapažene rezultate bruseći vokalne sposobnosti tenora. Nastupajući kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, na prestižnim lokalitetima i eventima te u suradnji s cijenjenim vokalnim pedagozima i glazbenicima, oblikuje prepoznatljiv glazbeni izričaj. Svoj talent i dosadašnji rad predstavio je publici u Novoj Gradiški koja je imala priliku prisjetiti se opće poznatih skladbi te ih poslušati u drugačijoj izvedbi. Bez obzira na i dalje neizbježno provođenje epidemioloških mjera, ugodna atmosfera nije izostala. Tako je manifestacija „Volim ljeto i kulturu“ ponovno ispunila svrhu, što dokazuje velik interes i odaziv publike. Operno izvođenje, premda je pomalo zanemaren oblik umjetnosti, opravdalo je težinu koju stoljećima nosi.

Izvođači su uspješno prenijeli najvažniji segment umjetnosti – emociju, te izazvali ovacije publike koja je više nego pozitivno reagirala na spoj talenta i truda mladih umjetnika koji nastoje ostaviti trag na području kulture.

Autor: Goran Terzić

 

Komentari
Prethodni članakAmela Zukanović: Policijska akademija je ostavila iznimno pozitivan utjecaj na mene
Sljedeći članak19 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata