Policijska akademija u rujnu ponovno pokreće program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole. Zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, mogu se prijaviti na natječaj u vremenu od 3. do 20. kolovoza 2021. godine.

Uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine, u školskoj godini 2021./2022. biti će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije godine.

Razlog za uvođenje dvogodišnjeg programa leži u činjenici da dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca. Također, dulji program omogućiti će kvalitetniji razvoj njihovih stavova, te podizanje privrženosti policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava.

Tijekom školovanja polaznici imaju osiguran smještaj, prehranu, mjesečnu novčanu naknadu, te mogućnost jačanja timskog rada i fizičke spremnosti, što se posebno sviđa jednoj od polaznica, Ameli Zukanović, a koja nam je rekla:

Upisala sam Policijsku Akademiju zato što mi policija predstavlja pojam reda, rada i discipline, a u što sam se i uvjerila tijekom boravka u Zagrebu. Za voditelje obrazovnih skupina mogu reći samo riječi hvale, iz razloga što su tijekom cijelog našeg obrazovnog procesa bili iznimno susretljivi, komunikativni, a uz određenu dozu autoriteta, ukazali su nam na pravilne obrasce ponašanja i poštivanja. Nastavni predmeti su zanimljivi. Osobno sam se pronašla u različitim područjima u kojima bih se htjela usavršavati i napredovati. Posebno je važno jačati fizičku spremnost, što nam je u policiji omogućeno, a inače sam se kroz cijeli svoj život bavila sportom, te su mi zanimljivi svi segmenti sporta. Akademija je ostavila iznimno pozitivan utjecaj na mene i drago mi je da sve stečene navike i pristup radu mogu prenijeti na svoj svakodnevni život. Ponosna sam što sam dio ove plave obitelji, i budućim kolegama želim poručiti da uz dovoljno volje, motivacije i organizacije mogu uspjeti.“

Komentari
Prethodni članakMoto klub Slavonija ove subote organizira fišijadu, zainteresirani prijavite se
Sljedeći članakNeponovljiv glazbeni događaj: Matej Predojević Petrić, Ante Gelo i gosti oduševili Novogradiščane