Sinoć je na 17. novogradiškom glazbenom ljetu održana zabavna večer. Glavni gost večeri je bio Neno Belan koji je nastupio sa svojim Fiumensima, bendom koji ga prati već više od 15 godina.

Zabavna večer je počela tradicionalno festivalom Djeca pjevaju hitove u organizaciji Udruge Hobotnica. Nastupilo je pet, što djevojčica, što dječaka, koji će možda u budućnosti i kao profesionalni pjevači nastupiti upravo na NG ljetu. Nakon toga na pozornicu su izašli članovi Nanbudu kluba „Slavonija“ Okučani koji iza sebe imaju četrdesetak medalja s državne, ali i međunarodne razine, a ukoliko niste znali Okučani imaju i svjetsku prvakinju u nanbudou Ediju Redžić.

Okučanski nanbudoaši su u desetominutnom programu prikazali nanbudo vještine, tehnike i borbe. A onda je mogao započeti glazbeni dio zabavne večeri gdje se prvo nastupila grupa Otkazani let iz Slatine. Ono po čemu je ova grupa posebna je da imaju 3 slijepe osobe u bendu, tako da im se prije svega mora čestitati na hrabrosti i upornosti, a zatim i na prikazanom sinoć. Grupa je nedavno bila u Novoj Gradiški kao predgrupa Vatri, a kako nam je istaknuo frontmen benda iza sebe imaju dosta nastupa, te se mogu pohvaliti da su jednom bili i prateći bend Neni Belanu.

Tako je Otkazani let zagrija publiku za ono što je slijedilo, nastup Nene Belana koji je prema struci u vrhu hrvatske glazbene produkcije, što je dokazao i sinoćnjim koncertom sa svojim Fiumensima. Nevjerojatno je kako je svaka pjesma Nene Belana doslovno bila hit, bilo da je u pitanju njegova karijera s Đavolima ili solo karijera. Uspio je i držati, nažalost malobrojnu publiku, na vrhuncu. Da se više ne ponavljamo i kritiziramo publiku prilikom svakog koncerta koji se održi u Novoj Gradiški i okolici i govorimo o problemu slabog odaziva publike, ovaj put ćemo reći da znamo pravi razlog. Publika nažalost ne zna prepoznati kvalitetnu produkciju ili glazbu i stalno je pod utjecajem istočnjačke glazbe koja je došla do takvih razmjera da takvu glazbu manje slušaju na Istoku, nego kod nas. Ali ne možemo ništa učiniti po tome pitanju, takav je mentalitet ljudi.

Ipak, kako nam ne bi ostao gorak okus u ustima, reći ćemo da su Neno Belan & Fiumens odradili vraški dobar koncert koji je ipak okupio veći broj posjetitelja, ali nedovoljno za ono što je on kao autor velikog broja hitova i kao jedan od najboljih hrvatskih glazbenika zaslužio.

I za kraj 17. Novogradiškog glazbenog ljeta ostala nam je još folklorna večer koja svake godine privuče veliki broj posjetitelja, ne samo zbog besplatnog ulaza, nego i zbog te bogate tradicije s kojom se Slavonija može ponositi, a to je folklor. Nastupit će nekoliko kulturno-umjetničkih društava, a bit će održana i revija narodnih nošnji „Nismo mladi, al’ smo lipi“. Spomenimo još i kako je Radio Nova Gradiška tri večeri NG ljeta izravno prenosio putem frekvencije 98,1 MHz i live streaminga na www.radiong.hr, tako da se NG ljeto slušalo i u cijelom svijetu. Red je spomenuti i ekipu koja je radila na izravnim prijenosima, na terenu su bili voditelji Marko Šimić, Đurđa Aleksić, Vanja Tutić i Nikola Knežević, tehničari Dino Podgornjak i Rajko Aleksić, a u režiji tehničari Bernard Kumić i Hrvoje Vuk. sljedeće godine smo opet uz Vas, a večeras idemo opušteno na folklornu večer NG ljeta. Vidimo se!

 

 Autor: Nikola Knežević

 

Komentari
Prethodni članakBajram Šerif Mubarek Olsun!
Sljedeći članakTahir šesti “osvojio” Beograd