Ljubitelji kazališta u novogradiškom Domu kulture u proteklu srijedu imali su sjajnu priliku pogledati maestralnu komediju pod nazivom “Ne može nam nitko ništa, jače smo od sudbine”, autora Vanje Bulića. Bulić je čitav radni vijek proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima, Za televiziju je realizirao više od četiri tisuće emisija različitih žanrova. Bio je glavni urednik brojnih časopisa, urednik zabavnog programa nekoliko televizija. Dobitnik je više novinarskih nagrada za pisano novinarstvo i gotovo svih priznanja koja se dodjeljuju za posao voditelja na TV-u. Radio je dokumentarne filmove, scenarist je četiri TV serije, autor više zbirki priča, napisao je pet kazališnih predstava. Iako u mirovini već 12 godina, Bulić ne miruje, kako ističe sada ima samo osam sati više slobodnog vremena i radi punom parom.

Ovoga puta u Novu Gradišku stigao je kao autor maestralne predstave “Ne može nam nitko ništa, jače smo od sudbine” koja je “do suza” nasmijala posjetitelje. Sjajni glumci Sanja Pešić, Aleksandra Anđelković i Goran Balančević u skoro dva sata predstave dočarali su posjetiteljima svu moć kazališta i dobre zabave.

– „Jače smo od sudbine“ je u pravom smislu riječi – urnebesna komedija, nalik najboljim francuskim vodviljima, ali smještenim u današnju Srbiju. Pjevačica narodne muzike i istaknuta glumica nađu se u isto vrijeme u Ministarstvu kulture s istom namjerom – ishoditi nacionalnu mirovinu. Silom prilika, saznaju kako samo jedna od njih može dobiti željenu mirovinu. Tada počinju međusobna prozivanja, podmetanja, dokazivanja koja je od njih veći umjetnik pa gledatelj postaje zarobljenik njihovog komičnog sukoba, svjedok sudara dva suprotstavljena svijeta, dva shvaćanja života, dva razumijevanja sadašnjosti i puta u budućnost. Sve je protkano pitkim humorom, pjesmom i igrom. Dodatnu zabunu u cijelu priču unosi činovnik Pera, koji povremeno ulazi u ured, diveći se umjetnicama, koje su u jednom trenutku pomislile da je on ministar kulture.

Svaku izvedbu ove predstave gledatelji uz buran smijeh dočekuju na nogama. „Jače smo od sudbine“ je komedija koja opušta i daje nadu da i suprotstavljeni svjetovi, kada se udruže, mogu pronaći pravi put – kaže autor predstave Vanja Bulić.

 

Komentari
Prethodni članakUčenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša
Sljedeći članakSutra humanitarna akcija “Svjetlo želja”: Nastupaju TS “Satir”, Vokalna skupina “Aurora”, Mažoretkinje Grada Nove Gradiške