Štrajk u osnovnim i srednjim školama danas je nastavljen samo u Zagrebu. Sindikati i dalje ne odustaju od povećanja plaće za šest posto, dok Vlada nudi četiri. Prema najavi sindikata u četvrtak će se štrajkati u četiri županije.

Cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama nastavljen je i danas. Bez nastave su školarci Grada Zagreba. Sutra štrajkaju četiri županije – Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko- moslavačka, najavio je sindikalist Branimir Mihalinec i dodao da će sutra izvijestiti kako će se nastaviti štrajk od ponedjeljka.

“Zašto od ponedjeljka? Zato što nemamo osjećaj da će se dijalog uspostaviti, nemamo osjećaj da će doći do rješenja. Predsjednik Vlade kaže da oni nude dijalog, samo ne znam kome jer nas ne pozivaju, tako da mi ne znamo hoće li se održati sastanak na kojima će Vlada nešto ponuditi.”

Mihalinec smatra da ih Vlada ne treba zvati ako su zahtjevi manji od prijedloga sindIkata, a HNS-u je poručio:

“Neka nas ne brani i zastupa na način na koji se postavljaju. Nije HNS pokrenuo ovu inicijativu, ovu inicijativu su pokrenuli sindikati. Nama je drago da HNS stoji iza ministrice, ali to nije njihov projekt, to je naš projekt i inicijativa”.

Premijer Andrej Plenković sinoć je pozvao profesore i učitelje da se posvete obrazovanju djece i poručio:

“Ucjena nema, rješenja ima. Razgovarat ćemo, imamo neke ideje koje mislim da mogu bit dobre”.

Štrajk je, podsjetimo, počeo 10. listopada.

Izvor: Media servis 
Foto: Unsplash 

 

Komentari
Prethodni članakDugih dvanaest godina bez našeg anđela – zauvijek u srcima Toše Proeski
Sljedeći članakMladića policija privela zbog majice s listom marihuane: Kazne i do 20 tisuća kuna