Policija je privela mladića iz Đurđevca jer je svojom majicom promovirao drogu prema zakonu. Još jedan primjer nevjerovatnog hrvatskog pravosuđa osvanuo je u Đurđevcu, gdje se sudci ozbiljno bave mladićem koji je nosio majicu s listom marihuane, prenosi rtl.hr.

Nakon što je ispitan pušten je na slobodu, ali ne s majicom, ona je ostala u policiji.

“U ulici Stiska zatečen je 20-godišnjak koji je nosio majicu s listovima droge marihuane čime je promovirao drogu, majica je oduzeta i protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu“, izjavila je glasnogovornica PU koprivničko-križevačke Dijana Žagar

Mladić, kao i većina Hrvata, nije znao da je nošenje takve majice zabranjeno, jer one se mogu kupiti posvuda, u trgovinama i na Internetu. I Đurđevčani se čudom čude zašto je njihov sugrađanin priveden. Mnogima zvuči bizarno, ali zakon je takav kakav je, pa se nošenje majice s listom marihuane smatra promicanjem droge. Iako posjedovanje malih količina marihuane više nije kazneno djelo nego prekršaj i bez obzira na to što će uskoro biti legalno uzgajati marihuanu u medicinske svrhe. 

Đurđevčanin nije prvi koji je zbog slike marihuane završio u policiji. Jedna Zagrepčanka se zbog majice s listom marihuane po sudovima povlači već četiri godine.

Dok se zakon ne izmjeni nošenje majica s listom marihuane je promoviranje droge zbog čega možete završiti na sudu i platiti kaznu do 20 tisuća kuna.

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakNastavlja se štrajk, sutra bez nastave četiri županije
Sljedeći članakMedicinskim sestrama do 600 kuna veće plaće