Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” sinoć su održali svoj tradicionalni “Proljetni koncert”.  Festival tamburice i pjesme već dugi niz godina uveseljava mještane Cernika i šire okolice, kao i sve one koje prate rad HPD “Tomislav”. I sinoćnji koncert nastavak je tradicije društva koje više od stoljeća svojim radom kulturno, umjetnički i duhovno obogaćuje cernički kraj.

U ispunjenoj dvorani Društvenog doma u Cerniku, “Tomislav” se predstavio u svom punom sastavu: Škola tambure i veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem profesora Marijana Paurića, te mješoviti pjevački zbor i pjevačka skupina pod ravnanjem profesorice Matee Jelinić.

Svojim su nastupom i ovoga puta oduševili publiku, koja ih je zauzvrat nagradila brojnim pljeskom.  Bilo da slušaju vokalne izvedbe mješovitog pjevačkog zbora ili prebiranje po žicama tamburaških sastava, posjetitelji su uživali od prve do zadnje minute. Repertoar i programa koncerta bili su više nego dobro koncipirani i izabrani, a posebnost i ovoga koncerta je što se posjetiteljima predstavila ne tako tako davno osnovana pjevačka skupina društva.

Zadovoljan održanim koncertom, kao i odazivom posjetitelja bio je predsjednik HPD “Tomislav” Đuro Vuk.

-Zahvaljujem se svima na potpori, posebice članovima društva što svoje slobodno vrijeme poklanjaju “Tomislavu”.  Nakon pandemije koronavirusa i neodržavanja koncerata i nastupa prekrasan je osjećaj ponovno stati pred publiku. Postojimo  i radimo 117 godina i nastavljamo dalje.

Sretni smo što imamo veliki broj članova društva, posebice mladih, a tu je i ona, nešto starija, “konstanta” društva koja je uvijek aktivna i rado sudjeluje u svim akcijama. Sretni smo i što imamo mlade dirigente koji su jamac opstanka društva i njegovog razvitka u sljedećem periodu. Pjevati i družiti se u “Tomislavu” je nešto neprocjenjivo, stoga nam je svaki novi član dobro došao

Veliku zahvalu upućujem i ovoj vjernoj publici i svima onima koji nas prate i posjećuju naše koncerte, njihova posjeta nam je najveća nagrada. – rekao je Vuk.

 

Komentari
Prethodni članakI Novogradiščani obilježili Prvi hrvatski dan šećerne bolesti / foto
Sljedeći članakJavna vatrogasna postrojba Nova Gradiška obilježila deset godina rada