I ove godine na Međunarodni dan žena, u Plaza centru se danas održava Kongres poduzetnica jugoistočne Europe.

– Okupilo ih se 500-njak. U sklopu Kongresa održava se i Poduzetnički sajam, na kojem sedamdesetak 70-ak izlagača predstavlja sve i svašta.

Naše poduzetnice dolaze iz raznih djelatnosti. Od izdavačke, uslužne, turističko-hotelijerske, smještane, umjetničke, likovne, estetske medicine i kozmetologije, proizvodnje zdrave hrane, proizvodnje eko kozmetike, zatim dizajniranje tekstila i modne odjeće, izrade prekrasnih suvenira i nakita i mnogo toga lijepog što će se moći vidjeti na sajmu – – kaže direktorica Sajma Slavica Šipicki.

– Mislim da je to jedan izuzetan pokazatelj da u pojedinim školskim sredinama naši profesori zapravo od srednje škole posvećuju veliku pažnju i učenju i upoznavanju sa svim mogućnostima koje pruža poduzetnička djelatnost – dodaje.

Svi koji dođu na Kongres, iz prve ruke vidjet će neke poduzetničke inovacije, kaže Sanela Dropulić, organizatorica Kongresa.

– Upravo na ovom sajmu po prvi put će se predstaviti za cijelu Europu neki proizvodi i usluge žena u poduzetništvu kao na primjer prva Hrvatska kozmetička torbica za poslovne žene, potom inovativni biorazgradivi menstrualni ulošci. Također predstavljamo letjenje Ginokopterom kojim upravlja žena, te cijeli niz premijernih sadržaja koje su plod inovatnosti i kreativnosti žena u poduzetništvu”, najavila je Dropulić.

Na ovogodišnjem Kongresu i naše Novogradiščanke, poduzetnice Mirela Glavaš, Ljiljana Šoch, Helena Franjić, Marija Gelenčir, Kristina Kovačević, Marijana Bošnjak te predstavnici Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakI policija obilježila Dan žena
Sljedeći članakISPRAVAK NAVODA Objavljujemo na Zahtjev Općinskog suda u Slav. Brodu