Naš istaknuti boksač Ivan Andrašić preminuo je noćas nakon duge i teške bolesti u 36 godini života.

Ivan, inače član Boksačkog kluba Nova Gradiška, bio je viceprvak Hrvatske u teškoj kategoriji 2008., 2009. i 2010. godine, a od  2008. godine je i u seniorskoj Hrvatskoj boksačkoj reprezentaciji. Ivan Andrašić proglašen je i najboljim sportašem Grada Nove Gradiške i Grada Vukovara.

Iako mu je prije tri godine dijagnosticirana teška bolest, nije posustajao i unatoč savjetima liječnika nastupio na Državnom prvenstvu Hrvatske i osvojio treće mjesto. Iza Ivana ostaje supruga Katarina i troje  djece Elena, Ana i Gabrijel.

Od Ivana se opraštaju brojne kolege i prijatelji, među njima i dugogodišnji prijatelj i boksač, naš sugrađanin Saša Baković. U svom emotivnom postu na fb profilu, između ostalog, je objavio:

Dragi prijatelju! Sada napokon budi sretan i ponosan na put, trag i život koji si ostavio iza sebe. Vjerujem uvijek u dobro, u život, sreću i vjerujem da se sve događa s razlogom. Posljednjih 10 godina bio si uvijek tu negdje. Bio si moja sportska motivacija, rijetko viđena ljudska snaga i čovjek koji me nikad nije iznevjerio. Upravo zato zaslužio si da iskreno pustim suzu, da se iskreno molim za tebe i da tamo negdje gore zahvalim što si bio dio mog životnog puta. Zašto? Nema zašto. To je to, tako je moralo biti. Kao sve boksačke mečeve prihvatio si i ovaj posljednji i neka si, to si ti, tvoja snaga, volja i život. “Jer velik si i činio si djela velika…nitko nije kao ti…”. Dragi prijatelju, počivaj u miru – napisao je.

Neka mu je laka hrvatska zemlja!

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 18 novih pozitivnih osoba
Sljedeći članakKaufland u borbi protiv bacanja hrane: novom kampanjom podižu svijest o održivom korištenju namirnica