Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 18 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): općina Vrbje (4), grad Nova Gradiška (3), grad Slavonski Brod i općine Davor i Rešetari (po 2) te općine Cernik, Dragalić, Podcrkavlje, Sibinj i Staro Petrovo Selo (po 1).  Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.122, dok je broj aktivnih slučajeva 96. U tjednu na izmaku evidentirane su ukupno 84 nove zaražene osobe na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (120) od 30 %, a ovaj tjedan je ujedno i deveti uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Trenutna 7- dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 60, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 147.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe od čega u slavonskobrodskoj bolnici 30 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 564 osobe (36 osoba manje nego prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Komentari
Prethodni članakMarijine sestre čudotvorne medaljice napuštaju Novu Kapelu
Sljedeći članakNapustio nas je viceprvak Hrvatske, boksač Ivan Andrašić