Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u Španskom, dr. Stipe Čular. Kroz njegove ordinacije u Zagrebu i Novoj Gradiški prošle su generacije djece, a svi ga pamte samo po dobrom, kao vrsnog dijagnostičara, liječnika, a prije svega, velikog čovjeka i prijatelja.

Opća bolnica Nova Gradiška, a posebice Odjel za pedijatriju novogradiške bolnice oprašta se od omiljenog kolege i pedijatra dr. Stipe Čulara koji je jedno vrijeme svoga rada proveo i u našoj bolnici.

– Za oproštaj prerano, za rastanak, tuga u srcu njegove Pedijatrije i Rodilišta. Godinama je radio i utkao sebe u svaku poru našeg Odjela, u naše male i malo veće pacijente, s radošću i onim dalmatinskim šarmom kako je samo on znao i umio, naš Stipe.

Teško je razumjeti zašto nas napušta naš Stipe kojeg smo voljeli i voljet ćemo ga u našim sjećanjima na trenutke provedene s njim u radu Odjela, ambulanti, u požrtvovnosti poslu koji nije lak. Djeca gledaju srcem i svojom iskrenošću i teško ih je pridobiti ako niste takvi, a on je bio upravo takav, iskren prema malim pacijentima i nadasve, veliki doktor kojemu baš ništa ne bi promaknulo u dijagnostici i liječenju.

S radošću pamtimo njegove šale, veseo duh, ali i njegovu istinsku snagu i volju za poslom koji je, nerijetko, vrlo zahtjevan.

U trenutcima odmora često bi spominjao svoj Šibenik, djecu, obitelj…

Često bi rekao kako mu je velika želja jednog dana, kada bude u mirovini, ploviti u svojoj barci i uživati u moru i suncu…

Zato, naš dragi doktore Čular, neka te anđeli prate dok ploviš u moru vječnosti – pišu njegovi kolege s Odjela pedijatrije i rodilišta novogradiške bolnice.

Počivao u miru Božjem, obitelji iskrena sućut!

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna uspješna akcija novogradiških volontera: Održana akcija “Sharing is caring”
Sljedeći članakU Prvči alkoholizirani vozač prouzrokovao prometnu na pružnom prijelazu; lažno se prijavio kao počinitelj prometne nesreće