Krajem listopada u Davoru su svečano otvoreni radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića, za koji su sredstva odobrena iz Mjere 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Riječ je o projektu vrijednom 7 milijuna kuna, a financiran je iz Programa ruralnog razvoja u stopostotnom iznosu. Završetak izgradnje predviđa se krajem iduće godine, nakon čega slijedi unutarnje uređenje, dok bi u proljeće 2021. vrtić trebao krenuti s radom. No zahvaljujući izvođaču radova tvrtki T-montaža Giletinci(Cernik) i neuobičajeno lijepom jesenskom vremenu radovi napreduju brže nego je planirano. Tako već vrtić poprima ozbiljne konture budućeg izgleda.

Davor je jedna od vodećih općina u Hrvatskoj po prirodnom prirastu i broju novorođene djece u odnosu na broj stanovnika. Stoga im je ovaj vrtić itekako potreban, istaknuo je načelnik općine Đuro Anđelković:

-“Nakon dugi niz godina općina Davor će dobit će dječji vrtić. Kapacitet bi trebao biti 60 mjesta za djecu od jaslica pa sve do prvog razreda osnovne škole, a uz to će se otvoriti i 12 radnih mjesta.” 

Komentari