Ivo Petranović, doajen hrvatskog i legenda novogradiškog novinarstva, bez kojeg bi mnoga sportska događanja u našem kraju ostala nezabilježena i zaboravljena, napustio nas je danas, nakon duge i teške bolesti- izgubio je svoju posljednju utakmicu sa životom.

Danas  je prestalo kucati zlatno srce novogradiškog sporta.

Naš najdraži prijatelj, sportski djelatnik,  životni učitelj  i novinar, no prije svega Veliki Čovjek Ivo Petranović.

U miru svoga doma, okružen svojom dragom obitelji, izgubio je svoju posljednju  i jedinu utakmicu u svom životu.

Rođen  je 24. veljače 1934. i od samog rođenja svoj život je  usmjerio  ka sportu i obrazovanju mladih.

Uvijek se trudio svoje znanje i vještine prenijeti na svoje učenike i sportaše, probuditi u njima osjećaj za borbu u životu,  borbu u  utakmicama koje su ih kroz život iščekivale, kao i na borbu u sportovima kojima su se bavili.

Prenio je Naš Ivo,  na svoje učenike i ljubav prema filmskoj umjetnosti kroz osnivanje Kino kluba u osnovnoj školi u kojoj je radio. Jednakom srčanošću i predavanjem samoga sebe, onim istim načinom kako je prenosio i unosio u nas, svoje učenike,  ljubav prema sportu, tako je na nas prenosio i svoju drugu strast prema filmu.

“Život je kao film, uvijek je govorio, svi smo mi glumci u nekom filmu i ulozi koju nam je netko drugi odredio.”

Za svoj rad  dobio je brojna priznanja, a jedna  od najdražih  nagrada je Zlatni grb koji mu je dodjelila  Županijska skupština  brodsko posavske županije  za životno djelo.

No nama je najveća nagrada u životu bila čast poznavati ga, biti njegov učenik, biti njegov  sportaš, radni kolega, slijediti njegove korake, pokušati pratiti njegov tempo života koji nije bio nimalo lak.

On je bio naš dar i čast nam je bilo živjeti i odrastati s njim.

Naš, dugogodišnji radijski kolega, urednik sportske emisije Radija Nova Gradiška i dopisnik Sportskih novosti,  ostat će uvijek u našim srcima, sjećanju, našim mislima, njegov glas pratit će nas i dalje u našem životu.

Posljednji ispraćaj i pozdrav s našim Ivom očekuje se za petak, 11. siječanj 2013. u 14 sati i 30 minuta na gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Počivaj u miru naša legendo, pozdrav do neba, dragi naš Ivo!

Autor: Đurđa Aleksić

Komentari
Prethodni članakDepopulacija u Novoj Gradiški – ništa novo
Sljedeći članakPriopćenje Hrvatskih laburista ogranak Nova Gradiška