Sve detalje ovogodišnjeg 24. “Novogradiškog glazbenog ljeta” na konferenciji za novinare jučer su predstavili u ime Grada Nova Gradiška, gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, te jedan od organizatora Bernard Kumić.

Manifestacija će trajati od 14. do 18. kolovoza, a nastupit će eminentna imena hrvatske glazbene scene.

Središnji sadržaji NG ljeta počinju po prvi put srijedom, 14. kolovoza koncertom Damira Kukuruzovića i Django group koji će sve ljubitelje dobrih večernjih provoda uz laganu jazz glazbu pripremiti za ono što slijedi narednih dana. 

– Srijeda je nešto novo za NGLjeto. Smatrali smo da je manifestacija dovoljno sazrela da ju možemo proširiti za još dva dana, iako je večer folklora uvrštena od početka. Vjerujem da će trebati vremena da srijeda zaživi jednako kao i subota, ali s obzirom na kvalitetu izvođača koje imamo ove godine, ne bi trebalo biti problema – izjavio je Bernard Kumić

Četvrtak, 15.08. rezerviran je za ”Rock večer”. Publiku će zagrijati domaći bend The Rocekri, zagrebačka grupa Twins Rock, a kao predgrupa glavnim zvijezdama večeri Darku Rundeku & ekipi nastupit će i široj glazbenoj sceni poznat bend Silente. 

Petak16.08. tradicionalno će obilježiti tamburaška večer uz domaće tamburaške snage TS Rubato i Berde Band, a Bosutski bećari bit će uvertira velike žene naše glazbene scene, Maje Šuput.

Subota, 17.kolovoza, će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom “Djeca pjevaju hitove” nakon kojega će nastupiti popularni zagrebački sastav Ljubavnici, koji je u zadnjih godinu dana postigao nevjerojatan uspjeh. Glavna  zvijezda zabavne večeri 24. NG Ljeta je regionalno popularni Željko Joksimović.

Nedjelja je večer tradicije i folklora, stoga su organizatori osigurali cjelovečernji koncert i za ljubitelje te vrste glazbe. Tom prigodom stiže nam KUD Markovac iz Zagreba. 

Osim velikih regionalnih zvijezda na glavnoj pozornici, “Novogradiško glazbeno ljeto” i ove godine upotpunit će i brojni popratni sadržaji.

Program ususret “Novogradiškog glazbenog” ljeta započeo je već odavno maratonom dobre zabave na Ljetnoj pozornici, koji već sada, pa do sredine rujna nudi bogat program koji možete pronaći OVDJE. 

Voditelj na glavnoj pozornici bit će Mirko Fodor, koji je, u novogradiškom kraju već na domaćem terenu, jer iz godine u godinu zabavlja nas na velikoj pozornici. 

Uz atraktivan glazbeni program kao i prijašnjih godina tijekom Novogradiškog glazbenog ljeta posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, ponudi Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki, privlačnim rukotvorinama i neizostavnom zabavnom parku, ali i u ugodnom ambijentu našega parka koji će biti uređen na najinovativniji i moderan način, a ujedno će se kao i lani moći pronaći bogata ponuda domaćih Craft piva. 

Atrakcija i ove godine uz zabavni park, bit će i KIDS FUN ZONE, poseban prostor u novogradiškom parku namijenjen za najmlađe posjetitelje ove manifestacije. 

Došlo je do promjena i po pitanju organizacije i korištenja prostora. Gastro ponuda bit će smještena ispred pošte, dok ćete svoja vozila parkirati na poligonu HAK-a, sve kako bi centar grada bio što slobodniji za cirkulaciju ljudi, kojih će i ove godine biti nekoliko desetaka tisuća. 

 

 

Komentari