Projekt “Panonskog zelenog industrijskog parka” na sjednici Partnerskog odbora Panonske regije proglašen je najboljim i kao takav već je dobio potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

O značaju ovog projekta za Brodsko-posavsku županiju i širu regiju u uvodnom slovu govorili su Marijan Štefanac, pročelnik UO za razvoj i europske integracije, kao i direktor Industrijskog parka Ivan Sertić, te župan Danijel Marušić.

 

Kako je istaknuto, realizacijom ovog projekta zasnovanom na novim tehnologijama, inovacijama i novim znanjima,vrijednog gotovo 30 mil. eura, namjerava se u petnaestogodišnjem razdoblju ostvariti 2000 novih radnih mjesta, a njegov značaj je time veći što je u potpunosti kompatibilan s projektom Obnovljivih izvora energije, te se poseban naglasak stavlja na efikasno upravljanje i gospodarenje okolišem.

 

Panonski zeleni industrijski park za cilj ima potaknuti nova ulaganja i postati najkonkurentnija investicija na području jugoistočne Europe. Brodsko-posavska županija sufinancirat će pripremu izrade projekta tijekom 2012. i 2013. godine u iznosu od 100.000kn i to sa 30.000kn u ovoj i sa 70.000kn u slijedećoj godini,s razdjela 8. Upravnog odjela za razvoj i europske integracija.

S tim u svezi danas je u Velikoj vijećnici potpisan sporazum o sufinanciranju projekta, a potpisali su ga župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije i Ivan Sertić u ime Industrijskog parka Nova Gradiška.

Autor: BPŽ/Radiong

Komentari
Prethodni članakS druge strane neba- Blagdan Svih svetih, Dušni dan
Sljedeći članakPotpisan sporazum o sufinciranju pregleda tovnih svinja