U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a, koje se provode od 4. do 10. svibnja, Policijska uprava brodsko-posavska će, u subotu na nedjelju 7./8. svibnja 2022. u vremenu od 7 do 7 sati, provesti 24-satnu akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila osim Policijske uprave brodsko-posavske, provodit će i ostale policijske uprave na području Republike Hrvatske.

Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića, nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.

Ne zaboravite:

Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.

U protekla 24 sata, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 12 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

PRIJEVARA PUTEM DRUŠTVENE MREŽE

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, zaprimili su kaznenu prijavu od 49-godišnjakinje kojom prijavljuje kazneno djelo Prijevara. Naime, u petak, 29. travnja 2022. godine, oštećena je putem društvene mreže zaprimila poruku od osobe (za koju je mislila da se radi o njegovom rođaku), a kojom ju traži novčanu pomoć. Oštećena je u dobroj namjeri kupila „paysafecard“ e-bonove u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a potom mu je putem društvene mreže i dostavila aktivacijske podatke s bonova.

Policija protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjetujemo građanima da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

ZRAČNOM PUŠKOM PUCAO U PSA

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. Utvrđeno je da je osumnjičeni 5. svibnja u poslijepodnevnim satima na području općine Donji Andrijevci, iz zračne puške pucao u susjedovog psa koji mu je ušao u dvorište, pri čemu je psa ranio. Policija protiv 72-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok protiv 61-godišnjeg vlasnika psa slijedi Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari
Prethodni članakAdžamovci: Humanitarna pomoć za raseljene iz Ukrajine
Sljedeći članakU novogradiškom Domu kulture otvorena izložba Neustrašive žene