Iz Gradskog muzeja Nova Gradiška pozivaju vas na otvorenje izložbe novogradiške umjetnice Bianke Garčević “Dva elementa”, a koja će biti otvorena u sklopu programa Muzej i mladi umjetnici.
Otvorenje izložbe je u utorak, 18. travnja, u 19 sati.

Životopis:

Bianka Garčević, rođena 03.07.1994. godine u Beogradu. U Zagrebu 2012. godine završava srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a 2018. godine završava preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomski studij završava 2021. u klasi Ante Rašića. Sudjeluje na desetak skupnih izložbi te izlaže samostalno kao član grupe Dva u galeriji Zilik u Karlovcu te u galeriji Academia Moderna u Zagrebu.

Bianka o svom radu:

Nakon osjetnog nemira i nezadovoljstva pri slikanju definiranih i zadanih formi, odnosno formi koje označavaju uvriježenu percepciju simbola i značenja u umjetničkom i društvenom kontekstu, odlučila sam svojoj slici, nakon pomno promišljenog i postupnog reduciranja, do kraja oduzeti bilo kakav narativni značaj.

Komentari
Prethodni članakDan žalosti u Jakšiću zbog smrti mladića
Sljedeći članakUdruga “Pozitiva” u Cerniku organizira Dan otvorenih vrata za oboljele od raka i članove njihovih obitelji