U povodu Međunarodnog dana starijih osoba načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić uputio je žiteljima svoje općine čestitku:

Poštovani i dragi sugrađani općine Cernik,

Međunarodni dan starijih osoba Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 14. prosinca 1990. godine, a obilježava se 1. listopada. Glavna skupština je 1991. godine usvojila i Načela UN-a za starije osobe kako bi naglasila nastojanja Ujedinjenih naroda u promicanju glasa starijih osoba te borbi za njihova prava i dobrobiti, kako bi podigla razinu svijesti ljudi o potrebi ukazivanja više zahvalnosti, poštovanja i brige za naše starije osobe.

Zbog velikog doprinosa društveno ekonomskom razvoju Lijepe naše, naši stariji sugrađani imaju pravo na odgovarajuću razinu zdravstvene zaštite i svake druge pažnje.

Postoji puno razloga na kojima možemo zahvaliti našim starijim sugrađanima stoga im pokažimo ljubav, pažnju i dužno poštovanje.

Dragi sugrađani, vaše bogato životno iskustvo i stečena mudrost mogu nam biti dragocjeni putokaz i pomoć u odgoju obitelji koje sve više nestaju kao i u brojnim životnim prilikama.

Sa željom da i dalje aktivno sudjelujete u svim područjima našeg života, čestitam vam Međunarodni dan starijih osoba, želim puno osobnog zadovoljstva i sreće i zahvaljujem na svim inicijativama kojima doprinosite napretku i razvoju općine Cernik.

Komentari
Prethodni članakMemorijal ”Riječke vatre”: I naši vatrogasci pokazali vještinu i humanost
Sljedeći članakU Bodegraju podignuta spomen ploča za poginule civile: Još uvijek se traga za 1891 osobom