One se daju u zakup na rok od pet godina, s mogućnošću produljenja roka, odnosno do pravomoćnosti rješenja o povratu sukladno posebnom propisu.

Raspisivanje javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Nova Gradiška, bila je jedna od točaka dnevnog reda o kojoj  se raspravljalo na sjednici Gradskog vijeća.

Natječajem će biti obuhvaćene livade, oranice, pašnjaci i vinogradi koji se nalaze na području katastarskih općina Kovačevac, Ljupina, Prvča i Nova Gradiška. Riječ je o ukupno 38 čestica ukupne površine od 11,9514 hektara, koje su Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem predviđene za povrat imovine. One se daju u zakup na rok od pet godina, s mogućnošću produljenja roka, odnosno do pravomoćnosti rješenja o povratu sukladno posebnom propisu. 

Sam postupak javnog natječaja provodit će Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta, s tim da će javni natječaj biti objavljen na službenoj web stranici Grada Nova Gradiška i tamošnjoj oglasnoj ploči i to na rok od 30 dana. Konačnu odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja donijet će novogradiško Gradsko vijeće uz prethodno mišljenje Brodsko-posavske županije i suglasnost Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: SBplus 
Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakObavijest o kvaru na cjevovodu – Trg kneza Višeslava
Sljedeći članakOdržana završna konferencija projekta ”Radom za zajednicu i sebe!”