Od prošle sjednice Stožera imenovano je 11 mobilnih timova za provedbu cijepljenja protiv COVID-19. Četiri ima Zavod za javno zdravstvo BPŽ, četiri Dom zdravlja Slavonski Brod i tri Dom zdravlja Nova Gradiška, istaknuto je na sjednici Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije.
– Po pitanju potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, u dogovoru s Policijskom upravom Brodsko-posavskom i Gradskim društvom Crvenog križa u Slavonskom Brodu, donesen je zaključak o stavljanju tri skladišta u bivšem migrantskom kampu na Bjelišu na raspolaganje za prihvat humanitarne pomoći. Gradsko društvo Crvenog zaduženo je za prihvat humanitarne pomoći i njeno daljnje razvrstavanje, sortiranje i otpremu na potresom pogođeno područje – ističe načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije Stjepan Bošnjaković.
 
– Oko 350 stanovnika Sisačko-moslavačke županije smješteno je ili udomljeno na području Brodsko-posavske županije, a najvećim dijelom na području grada Slavonskog Broda. Isto tako i sedam štićenika iz udomiteljskih obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije.
Stožer CZ BPŽ proveo je veliku aktivnost nabave zaštitne opreme za sedam zdravstvenih ustanova, odnosno 6 županijskih i jednu privatnu. To su dvije županijske bolnice, dva županijska doma zdravlja, Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu i Bolnica Sveti Rafael na Strmcu. Oprema se nabavlja i za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod te za potrebe županijskog Stožera civilne zaštite.
Tako je u petak preuzeto iz skladišta Ravnateljstva CZ 3.530 zaštitnih odijela, 3.200 zaštitnih ogrtača, 43.000 kirurških maski, 7.900 maski KN95, 800 maski FFP3, 53.000 zaštitnih rukavica, 6.330 nazuvaka, 600 zaštitnih naočala, vizira – dodaje Bošnjaković.
 
– Brojke za prošli tjedan bolje su u odnosu na tjedan prije toga. Incidencija na 100 tisuća stanovnika prošli je tjedan iznosila 200, tjedan prije toga 253, tako da dvotjedna incidencija je 453. To je značajan pad u odnosu na incidencije koje smo imali s brojkama od 1.000 i 1.200 oboljelih, ali nije kraj borbe s koronavirusom. Moramo i dalje biti odgovorni jer se ove brojke lako vrate na onu razinu, a i same po sebi bi trebale biti puno bolje po svim kriterijima koje propisuje i Europski centar za kontrolu bolesti. – dodao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković.
Kada je riječ o cijepljenju, protekli je tjedan procijepljeno 580 osoba, od toga 306 zdravstvenih djelatnika, a ostalo su štićenici domova i djelatnici tih istih domova.
Danas stiže i nova pošiljka od otprilike 700 doza cjepiva.

 

Komentari