Pannonian Challenge je festival koji okuplja svjetski poznate vozače u kategorijama skate, inline i BMX, a na ovogodišnjem festivalu sudjelovao je i Petar Spiedlick, učenik trećeg razreda Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Iza ovog imena o kojem će te u budućnosti više slušati nalazi se talentirani sedamnaestogodišnjak koji se između ostalog bavi sviranjem gitare i skateboardingom s kojim se prvi put susreo prije 7 godina.

Iz dosadašnjeg iskustva Petar je kazao kako je svaki početak težak, a posebice kada se radi o skateboardingu, te kako većina onih koji se žele baviti upravo tim sportom odustanu nakon prvog pada, no postoji i dobra stvar u tome svemu, a to je što svako natjecanje okuplja skejtere iz svih krajeva Republike Hrvatske što jamči dobru zabavu i iskustvo za pamćenje, a to ga naravno dodatno motivira. 

Ove godine Petar se natjecao u kategoriji skate amateur gdje je osvojio prvo mjesto.

„To je još jedno predivno iskustvo zahvaljujući dasci na četiri kotača koju osobno ne smatram sportom nego načinom života.“ – dodao je Petar. 

Da je Nova Gradiška riznica sportaša, potvrđuje se iz dana u dan, a Petar je dokaz da se na našem području osim u standardnim, sve vise mladih pronalazi i u atipičnim i ekstremnim sportovima.

 

 

Izvor/ Foto: ETEŠ NG

Komentari
Prethodni članakTuristička zajednica Brodsko posavske županije večeras će nagraditi tri najbolje uređena etno kutka
Sljedeći članakTko bi muško, sad je žensko…