U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i općine Cernik, na izletištu Strmac upriličena je prigodna komemoracija te kulturno umjetnički program povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice VRO “Oluja”.

Program je počeo himnom u izvođenju Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” i minutom šutnje za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu, nastavilo se prigodnim govorima predstavnika Udruge hrvatskih branitelja 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, saborskog zastupnika Davora Vlaovića i načelnika općine Cernik, Vitomira Žakića i koordinatora za branitelje Vlatka Greinera. Uz HPD “Tomislav”, svojim nastupom program je obilježila i muška pjevačka skupina KUD-a Drežnik. 

U svom obraćanju Davor Vlaović pohvalio je organizatora i pozvao sve na zajedništvo:

-“Drago mi je da su organizatori na majicama stavili riječ sloboda, jer smo u Oluji izborili slobodu. Svaki naš hrvatski žitelj je sanjao slobodu, ali tu je i ponos, jer s ponosom smo i krunicom oko vrata branili i stvarali Hrvatsku i u Oluji jednoj pravednoj, obrambenoj akciji oslobodili Hrvatsku. Nedostaje još ono što treba ovdje istaknuti, a to je zajedništvo. Lijepo je danas vidjeti prijatelje i suborce iz cijelog kraja naše županije, s područja Broda s područja Zagreba, jer svi smo zajedno ovdje u jednom zajedništvu s ponosom branili i stvarali Hrvatsku i tog nam zajedništva treba i danas, u kreiranju zakona, ali još važnije u provedbi da nam Slavonija izgleda onako kako smo je sanjali kad smo stvarali neovisnu Hrvatsku” – istaknuo je Vlaović

Sve prisutne pozdravio je i načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić:

-“Zahvaljujem se svima što ste došli i svake godine ćemo od strane Općine Cernik činiti da evociramo uspomene na naše branitelje. Danas kad sam stajao u Novoj Gradiški  pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima i gledao sva ona imena na spomeniku, velika je to žrtva i velika šteta bi bila da se to zaboravi. I zato moramo održati sjećanje na to što se dogodilo, na svu žrtvu koja je podnijeta za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.”

Čestitke povodom Dana pobjede uputio je i  koordinator za branitelje, Vlatko Greiner:

-“Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju. Slavimo danas Dan pobjede i slobode i slavimo danas i naše žrtve koje su dali svoje živote da danas možemo živjeti u slobodnoj Hrvatskoj. Srce mi je puno kad vas vidim, držite se zajedno i onda smo najjači” – poručio je Greiner

Nakon službenog djela programa uslijedio je domjenak za sve prisutne, te druženje hrvatskih branitelja i građana.

Komentari
Prethodni članakOd jeseni svakom slavonskom studentu biotehničkih znanosti 10.000 kuna stipendije
Sljedeći članakNova prilika za mlade i neiskusne odgojitelje