Protekla subota bila je više nego ugodna i lijepa za članove Udruge udomitelja djece Brodsko posavske županije „Leptirić” i njihove korisnike, udomljenu djecu. Na druženju i humanitarnoj likovnoj koloniji u Novoj Kapeli pridružili su im se udomitelji i njihovi korisnici iz cijele Hrvatske, a i ovim događanjem htjeli su ukazati na značaj i vrijednost udomiteljstva, ali i svojim članovima i udomiteljima pružiti podršku i potporu.

Kako ističe Katarina Bojšić, predsjednica Udruge udomitelja djece Brodsko posavske županije „Leptirić”, humanitarnoj likovnoj koloniji odazvalo se 42 slikara sa šireg područja Slavonije:

– Zahvaljujem članovima Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška na pomoći i sudjelovanju na koloniji. Također, velika hvala svim sponzorima koji su nam omogućili da održimo ovo prekrasno druženje, Brodsko posavskoj županiji, Gradu Nova Gradiška, tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na podršci. Djeca su bila oduševljena, ali isto tako i članovi udruga udomitelja kojima je ovo odlična prilika da porazgovaraju o problematici udomiteljstva, ali i razmijene iskustva. Nastali su prekrasni radovi i hvala im na tome. Posjetio nas je i novokapelački župnik vlč. Goran Mitrović i ohrabrio s toplim riječima. Ovakva druženja nam puno znače – kaže Bojšić.

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna radionica novogradiške „Pozitive: Pretilost je veliki zdravstveni rizik, promijenimo navike
Sljedeći članakU subotu 3. lipnja otvaraju se Gradski bazeni, očekuje vas i zabavni program