Zbog puknuća glavnog vodoopskrbnog cjevovoda za cijelo distributivno područje tvrtke Slavča d.o.o u blizini filtrirnice na Bačici, žitelji Nove Gradiške od petka imaju probleme s opskrbom vodom, a pojedini dijelovi grada i stanari viših katova zgrada i dalje nemaj vode. Djelatnici tvrtke “Slavča” su na terenu i saniraju nastalu štetu. O čemu se radi, pojašnjava gradonačelnik Vinko Grgić:

– Negdje na sto metara od Bačice na dubini od 6, 7 metara pukla je velika cijev koja dovodi vodu u naš grad. Proteklog smo tjedna očekivali da će se se kvar sanirati, međutim, oštećenje je zaista veliko. Jučer smo krenuli sa spajanjem na Regionalni vodovod Davor – Nova Gradiiška. No, u ovom trenutku pritisak iz vodovoda Davor iznosi oko sedam bara, što znači da ne možemo “pokriti” najviše dijelove grada. Najveći dio grada ima vode i bit će pokriven, međutim “viši” dijelovi grada su u problemu. S obzirom da se kod Ulice svetog Vida završava trafo stanica koja će dati dodatnu snagu i napajati prostor gdje će se tlak dizati na devet bara koliko je dovoljno za normalno opskrbu, očekujemo da će problem biti riješen.

Tvrtka “Elektra” je obećala da će do srijede riješiti problem trafostanice, nakon toga slijedi dodatno čišćenje i spajanje i vjerujem da će onda problemi biti riješeni.

Alternativa koju sada rješavamo je ovdje na Bačici. Bageri trenutno moraju iskopati dvije tisuće kubika zemlje da bi došli do cijevi koja je uništena. Moraju je sanirati, pročistiti i pustiti u sustav. Veliki su problemi, no riješit ćemo ih u najkraćem mogućem roku – kaže Grgić.

Trenutno građani Nove Gradiške koriste vodu iz Regionalnog vodovoda Davor – Nova Gradiška i vodovoda Novska.

Što će biti s računima za vodu

Zbog novonastalih okolnosti, građani već nekoliko dana nisu mogli koristiti vodu ni za osnovnu upotrebu, a kamoli za piće. Hoće li im tvrtka “Slavča” umanjiti račune:

– Osobno sam danas na sastanku zahtijevao da vidimo što će biti s time. Međutim, mi smo vezani brojnim ugovorima s “Hrvatskim vodama” i europskim projektima koji se realiziraju. Sve to možete vidjeti na stavkama koje dobivamo na računima. Naš je udio u svemu tome najmanji, tražio sam detaljnu analizu, no kao i svaki puta naći ćemo neko rješenje – dodaje Grgić.

Oglasila se i “Slavča”

Priopćenjem se oglasila i tvrtka “Slavča”. Kako ističu, u ovom trenutku tehnički nisu u mogućnosti dobiti vodu u višim dijelovima grada Nova Gradiška i u naselju Cernik.

Mole građane za strpljenje. Svi djelatnici su trenutno maksimalno angažirani na otklanjanju kvara i o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakSvečano obilježen Dan općine Gornji Bogićevci
Sljedeći članakNovogradiščanin Toni Jović sa HŠK “Zrinjski” osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine/ INTERVJU